Ексклюзиви
субота, 12 вересня 2020 11:09

Ломаченко вперше став чемпіоном світу

 

Василь Ломаченко став першим в історії незалежної України чемпіоном світу з боксу серед любителів. У фінальному поєдинку вагової категорії до 57 кг на чемпіонаті світу в Мілані, Італія, він переміг чинного чемпіона світу з Росії Сергія Водоп'янова - 12:1 (5:1, 2:0, 5:0). Цей бій відбувся 12 вересня 2009 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко оголосив про намір перейти у професійний бокс

Уродженець Білгород-Дністровського що на Одещині мав велику перевагу над усіма суперниками у своїй ваговій категорії. Він почергово переміг Маріо Алексіча з Боснії і Герцеговини — 16:2, Крейґа Еванса з Вельса — 15:1, серба Браніміра Станковіча — 8:2, а в півфіналі та фіналі з однаковим рахунком 12:1 — мексиканця Оскара Вальдеса та росіянина Сергія Водоп'янова.

До тріумфу у Мілані Василь Ломаченко вигравав усе, крім чемпіонату світу. Він ставав чемпіоном світу 2006 року серед юніорів, віцечемпіоном світу 2007 року, чемпіоном Європи 2008 року, чемпіоном XXIX Олімпійських ігор у Пекіні 2008 року і володарем Кубка Вела Баркера як найтехнічніший боксер Олімпіади-2008, був визнаний найкращим спортсменом 2008 року в Україні.

Дмитро Сосновський підстригся налисо

Перед чемпіонатом світу 2009 року головний тренер збірної України, львів'янин Дмитро Сосновський пообіцяв підстригтися налисо, якщо Україна здобуде перше в своїй історії "золото" чемпіонату світу з боксу. В той же вечір в готелі його підстриг батько і тренер Василя Анатолій Ломаченко.

В Мілані українці вибороли ще дві медалі — срібну здобув надважковаговик Романа Капітоненка і бронзову - Олександр Усик у категорії до 91 кг.

Василя Ломаченка визнали найкращим боксером планети 2009-го незалежно від вагових категорій за версією Міжнародної асоціації любительського боксу. Також він став найкращим спортсменом України 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко вперше став чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути