пʼятниця, 21 серпня 2020 11:09

Ломаченко оголосив про намір перейти у професійний бокс

 

12 серпня 2012 року на Олімпійських іграх у Лондоні Василь Ломаченко став першим і єдиним в історії українського боксу дворазовим олімпійським чемпіоном. А 21 серпня понад пів тисячі жителів Білгород-Дністровського Одеської області прийшли в Аккерманську фортецю, щоб привітати славетного земляка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше в історії українець очолив рейтинг найкращих боксерів

Під час зустрічі Василь і його батько та тренер Анатолій Ломаченко посадили на території фортеці 2 дуби, заклавши олімпійську алею. Підтримати чемпіона прийшли олімпійський чемпіон 1972 року з кульової стрільби Яків Железняк, президент Національної Ліги професійного боксу Михайло Зав'ялов, міський голова Білгород-Дністровського Ігор Нановський.

Василь Ломаченко в розмові з журналістами зізнався, що перемогти в Лондоні йому допомогла спеціальна система тренувань, розроблена його батьком. Особливу увагу Анатолій Миколайович приділяє загальнофізичній підготовці, зокрема, перед важливими змаганнями заставляє сина перепливати Дністровський лиман. І це незалежно від погодних умов і температури води.

Василь Ломаченко заявив, що збирається покинути любительський бокс і стати професійним боксером - як брати Клички

Також Василь Ломаченко заявив, що збирається покинути любительський бокс і стати професійним боксером - як брати Клички. Але остаточного рішення на той час він ще не прийняв.

У першій половині 2013 року Василь Ломаченко виступав у складі команди "Українські отамани" у Всесвітній серії боксу. Наша команда стала віцечемпіоном 3-го сезону WSB. Дебют Ломаченка серед професіоналів відбувся 12 жовтня 2013-го. Василь є єдиним українцем - чемпіоном світу у трьох вагових категоріях.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко оголосив про намір перейти у професійний бокс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути