понеділок, 30 листопада 2020 04:51

Топ-5 напоїв для міцного сну

Топ-5 напоїв для міцного сну
Втома, стрес, безліч думок в голові та інші фактори нерідко впливають на якість сну та заважають заснути. Фото: Pixabay

Втома, стрес, безліч думок в голові та інші фактори нерідко впливають на якість сну та заважають заснути. Медики назвали п'ять напоїв, які сприяють міцному сну.

Ромашковий чай. На ніч рекомендується випити заспокійливий чай - з ромашкою. Це ідеальний напій для заспокоєння, розслаблення. Особливо корисно його вживати за півгодини до сну. Він буде точно міцним і якісним, пише ukrhealth.

Какао. Гарячий напій з тертих какао-бобів, води і спецій також допоможе швидко заснути. Напій жителів часів цивілізації майя завжди вживався прямо перед сном.

Гарячий пунш. В основу даного напою входить трохи віскі, фруктового соку, цукру (меду), гаряча вода і прянощі. Особливо ефективний в холодну пору року, коли вирують віруси та інфекції. Грип буде переможений за рахунок натуральних інгредієнтів в складі пуншу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розкрили лікувальні властивості какао

Тепле молоко. Ідеальний напій для міцного сну. "Снодійне" в такому вигляді є результативним за рахунок вмісту триптофану і кальцію, допомагає його засвоїти. Триптофан як попередник серотоніну дозволяє заспокоїти організм і допоможе заснути міцним сном.

М'ятний чай. Чай з м'ятою – ще один вид чаю для відмінного засипання. Заспокоїтися і розслабитися - ось його істинне призначення. М'ята також дозволяє позбутися від нудоти. Корисний - але більш того - смачний. Ось що можна сказати про цей напій.

Один з найпопулярніших у світі напоїв виявився дуже корисним для організму. Зокрема, він позитивно впливає на роботу мозку і сердця.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 напоїв для міцного сну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути