Вчені виявили корисні властивості какао. В основному корисні ефекти какао приписують поліфенолам, які містяться в багатьох рослинних продуктах харчування. Вони, серед іншого, мають корисний вплив на серце.
Виявилося, що какао підвищує рівень оксиду азоту в крові, який розслаблює і розширює судини та покращує кровотік. Більше того, було встановлено, що какао сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину ЛПНЩ та розрідженню крові, а також знижує рівень глюкози в крові, пише Express.
Огляд 9 досліджень, в яких загалом взяли участь 157 809 людей, показав, що збільшення споживання шоколаду корелювало зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, інсульту та передчасної смерті. Два шведських дослідження виявили, що споживання шоколаду пов'язане з нижчим ризиком розвитку серцевої недостатності, при споживанні 19-30 г на день. Корисний ефект зникав при перевищенні цієї кількості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 продуктів, які знижують холестерин
Поліфеноли корисні для здоров'я мозку і допомагають уникнути нейродегенеративних захворювань, покращуючи мозкову функцію та кровообіг. Особливий тип поліфенолів під назвою флаванол може перетинати гематоенцефалічний бар'єр і бере участь у біохімічних реакціях вироблення нейронів та хімічних молекул, важливих для роботи мозку.
Експерти підкреслюють особливу роль харчування в справі зміцнення імунітету і рекомендують вживати взимку гранат. Спеціалісти назвали неймовірні властивості цього продукту.
Коментарі