Раціон людини під час болю в горлі має бути скоригований.
Медики навели перелік з шести продуктів, яких слід уникати в цей період. Це найкращий спосіб допомогти вашому організму відновитися, передає Gazeta.ua.
Хрусткі закуски
Чіпси, крекери під час ковтання викликають сильніший біль і подразнення.
Цитрусові
Якщо кислотність свіжих фруктів, таких як апельсини, лимони та лайми, посилює дискомфорт в горлі. Соки, морозиво та смузі, приготовані з цитрусовими, також можуть подразнювати слизову, тому тимчасово відмовтеся від цитрусових.
Щоб заспокоїти біль у горлі за допомогою цитрусових, вичавіть їх у теплий чай або навіть у звичайну теплу воду з медом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовий імунітет взимку: 15 продуктів, що зміцнять імунну систему
Кислі овочі та соуси
Як і цитрусові, кисла їжа може подразнювати горло. Наприклад, томатний соус.
Гостра їжа
Такі продукти подразнюють запалену ділянку горла.
Тверді сирі овочі
Стебла моркви та селери, безумовно, корисні, але вони подразнюють горло. Віддайте перевагу вареним овочам або навіть овочевим пюре.
Паніровані та смажені страви
Смажена скоринка подразнює горло.
В Україні протягом епідемічного сезону 2022–2023 років очікують циркуляцію чотирьох штамів грипу та коронавірусу SARS-CoV-2, спрогнозували в Центрі громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я.
Українцям рекомендують вакцинуватися, аби запобігти тяжкому перебігу хвороб.
Коментарі