вівторок, 10 липня 2018 13:01

Супрун розповіла, як вилікуватися від смартфономанії

Супрун розповіла, як вилікуватися від смартфономанії
"Існує навіть специфічний набір симптомів. Оніміння пальців чи порушення постави. Виникають через те, що ми не відриваємось від телефону годинами", – написала в.о. міністра

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про те, як подолати "залежність від смартфона". Супрун наголосила, що надмірне використання телефона змінює нашу поведінку та впливає на здоров'я не найкращим чином.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"Існує навіть специфічний набір симптомів. Оніміння пальців чи порушення постави. Виникають через те, що ми не відриваємось від телефону годинами", – написала в.о. міністра.

За словами Супрун, багато досліджень підтверджують негативні ефекти від надмірного користування ґаджетами. Наприклад, зростають ризики виникнення залежності, порушення сну та навіть появи депресії.

Супрун дала кілька порад, які допоможуть зменшити час користування телефоном та зберегти здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розвінчала міф про бахіли

1. Не використовуйте телефон як будильник

"Ми буквально засинаємо і прокидаємося з телефоном, коли налаштовуємо будильник перед сном та вимикаємо його вже вранці. Через те, що телефон поруч із ліжком, з'являється спокуса відразу відповідати на не дуже важливі повідомлення чи переглядати статус у соціальних мережах. Тому краще замінити телефон на звичайний будильник, і за можливості навіть не залишати телефон у кімнаті, де ви спите", – радить вона.

2. Вимикайте сповіщення

"Сповіщення дуже часто відволікають нашу увагу. Інколи ми реагуємо на одне сповіщення, а потім розуміємо, що вже протягом тривалого часу гортаємо стрічку новин у соціальних мережах. Щоб уникнути цього, налаштуйте сповіщення найоптимальнішим чином. Наприклад, вимикайте їх у робочий час чи просто приберіть звук", – рекомендує Супрун.

3. Видаліть додатки та профілі в соціальних мережах, якими давно не користуєтесь

Глава уряду Володимир Гройсман повинен винести на розгляд Верховної Ради кандидатуру на посаду міністра охорони здоров'я. На цьому наголосила голова комітету ВР з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець на погоджувальній раді.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, як вилікуватися від смартфономанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути