Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2018 18:08

Супрун розвінчала міф про бахіли

Супрун розвінчала міф про бахіли
Не обов'язково носити бахіли. Фото:/images.ua.prom.st

Очільниця МОЗ Уляна Супрун розповіла про те, чому в лікарнях просять одягати бахіли і чому це не обов'язково робити усім.

У клініках розвинених країн люди, що прийшли відвідати родича або ж очікують лікаря, не одягають бахіли, написала вона у Facebook.

В Україні це також не обов'язково. У жодних нормативних документах немає вимог, які зобов'язують пацієнтів та відвідувачів носити бахіли в усіх приміщеннях лікарень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсману нагадали про "нелегітимну" Супрун

"Єдині місця в лікарні, де варто їх носити, - операційні та приміщення, які потребують асептичних умов - тобто там проводяться інвазивні втручання й існують ризики виникнення і передачі інфекції. Адже використання бахіл може забезпечити мінімальний фізичний бар'єр від мікроорганізмів", - пише Супрун.

Вчені проводили дослідження, у яких учасники ходили при пацієнтах у бахілах і без них. Статистично дослідники не знайшли значущої різниці.

"Ініціатива щодо одягання бахіл на кожного, хто переступає поріг лікарні, зазвичай йде від медзакладу. І має на меті зменшити роботу прибиральниць, а подекуди й нажитися за рахунок гаманця пацієнта", - продовжила лікарка.

Використання бахіл у таких обсягах, як це відбувається зараз, - економічно необґрунтоване та не несе користі ні медзакладу, ні відвідувачам.
Крім того, величезна кількість викинутих одноразових бахіл забруднює планету. А псування екології має набагато гірші наслідки для здоров'я людей, аніж сліди від взуття на підлозі.

Якщо ви запланували побачення на вечір - неприємний запах з рота не найкращий компаньйон у цьому випадку. Хоча, звісно, і без побачень він навряд чи позитивно впливатиме на вашу комунікацію з оточуючими. Так про боротьбу із неприємним запахом із рота написала в Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розвінчала міф про бахіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути