Ексклюзиви
понеділок, 09 липня 2018 08:59

Супрун розповіла, як уникнути запаху з рота

Супрун розповіла, як уникнути запаху з рота
Уляна Супрун розповіла, як боротися з неприємним запахом із рота. Фото - "Аптека трав"

Якщо ви запланували побачення на вечір - неприємний запах з рота не найкращий компаньйон у цьому випадку. Хоча, звісно, і без побачень він навряд чи позитивно впливатиме на вашу комунікацію з оточуючими. Так про боротьбу із неприємним запахом із рота написала в Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, найчастіше причина криється в роті. І запах виникає, насамперед, через нехтування гігієною ротової порожнини. В цьому випадку неприємний запах викликають бактерії, що мешкають в роті та в процесі своєї діяльності виробляють леткі сполуки сірки. Крім того, куріння та вживання алкоголю можуть стати причинами появи запаху.

Також неприємний запах може виникати через інфекційні хвороби ротової порожнини, дихальних шляхів чи деякі системні захворювання, наприклад, діабет, печінкову чи ниркову недостатність. Або ж через надмірну сухість ротової порожнини та зменшення слиновиділення. В такому випадку обов'язково консультуйтесь з лікарем, адже просто освіжувач рота чи жуйки вам не допоможуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, де взяти безплатні ліки

"Найважливіша рекомендація - правильний догляд за ротовою порожниною. Завжди ретельно чистіть зуби та язик та полощіть ротову порожнину навіть простою водою після прийому їжі. Щоб боротись з бактеріями, використовуйте спеціальні антимікробні засоби для полоскання, зубні пасти та спреї-освіжувачі для рота. Якщо ж неприємний запах турбує вас досить тривалий час - звертайтесь до лікаря", - йдеться у повідомленні.

Піковий вік виникнення болю у спині припадає на 35-55 років. Навколо цієї теми існує величезна кількість міфів і спекуляцій, вважає в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і спростовує чотири міфи про біль у спині.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, як уникнути запаху з рота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути