четвер, 06 грудня 2018 12:12

Супрун розповіла, як тренуватись під час застуди та грипу

Супрун розповіла, як тренуватись під час застуди та грипу
Активні люди хворіють на грип і застуду рідше за тих, хто веде малорухливий спосіб життя. ФОТО: np.pl.ua

Ефективно захищають від застуди та грипу холодної пори року фізичні вправи. Тренуватись при цьому слід регулярно. Помірні фізичні навантаження допоможуть зміцнити імунітет. Також покращать самопочуття та здоров'я в цілому.

"Фізична активність допомагає знизити ризики гострих респіраторних інфекцій на більш ніж 20%. А в деяких невеликих дослідженнях — на понад 40% — за умови регулярних занять і достатнього рівня активності", — зазначає в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Якщо уникнути застуди не вдалося, припиняти тренування варто не у всіх випадках. Слід орієнтуватися на правило "вище шиї". Згідно з ним, наявність симптомів лише у верхній частині тіла не є завадою для фізичної активності. До таких належить нежить, чхання, незначний кашель і невелике запалення горла. За таких умов вправи хоч і не прискорять процес видужання, однак допоможуть покращити самопочуття і залишатись рухливими.

"Можете не припиняти заняття, але варто зменшити їхню інтенсивність і тривалість (до прикладу, біг замінити на прогулянки)

Краще займатись фізичною активністю на свіжому повітрі чи вдома, щоби зменшити ризики передачі вірусу в тренажерному залі чи іншому закритому приміщенні", — радить Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час застуди не варто їсти м'ясо

Хворим на грип тренуватись і додатково виснажувати себе не варто. Їхній імунітет спрямовує всі сили на боротьбу з вірусом, тому додатковий стрес у вигляді фізичних навантажень організмові тільки нашкодить. Відрізнити грип від застуди можна за наявністю характерних симптомів. Це лихоманка, головний біль, біль у м'язах та у горлі.

"Якщо ви будете тренуватись із температурою — підвищуються ризики зневоднення організму. Зокрема, підвищення температури може знизити силу м'язів, негативно впливає на витривалість, погіршує координацію та в цілому може стати причиною травми. Особливо, якщо навантажувати організм інтенсивно", — пояснює Супрун.

Під час грипу важливо створити для свого організму сприятливі для боротьби з вірусом умови. По-перше, дотримуватись постільного режиму без зайвих навантажень і пити багато рідини. По-друге, провітрювати приміщення й за можливості проводити вологе прибирання. Також необхідно дотримуватися правильного харчування та повноцінно висипатись.

Раніше назвали 5 продуктів, які допомагають проти грипу та застуди. Вони є природним активатором імунітету та рекомендуються до вживання як з метою профілактики вірусних захворювань, так і для лікування.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, як тренуватись під час застуди та грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути