понеділок, 26 листопада 2018 07:55

Під час застуди не варто їсти м'ясо

Автор: WWW.LADUSHKI.INFO
  На початку застуди варто промивати закладений ніс фізрозчином. Його можна придбати в аптеці чи приготувати в домашніх умовах
На початку застуди варто промивати закладений ніс фізрозчином. Його можна придбати в аптеці чи приготувати в домашніх умовах

— Тільки-но настають осінні холоди, в малого відкривається сезон застуд. Соплі течуть річкою, з'являється кашель. Якщо температури немає, то відправляю до школи, — розповідає 33-річна Тетяна ­Багровець із Кривого Рогу.

— Коли виникає біль у горлі чи нежить, краще лишити дитину вдома. Бо температура може підвищитися й посеред дня. Тоді стан різко погіршиться, — каже педіатр Любов Шипунова, 51 рік, із Києва.

На початку хвороби рекомендують промивати ніс фізрозчином. Його можна придбати в аптеці чи приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно в літрі охолодженої кип'яченої води розвести чайну ложку солі.

— Важливо пити багато рідини. Це може бути звичайна вода, теплий чай із малини чи смородини. А заставляти малечу їсти не треба. На боротьбу з вірусом організм і так витрачає багато сил, а тут доведеться виділяти їх ще й на перетравлення їжі.

Хвору на застуду дитину рекомендують годувати молочною й рослинною їжею. Також можна дати курячий бульйон. М'яса ліпше уникати. Для хворого організму такий продукт є надто важким.

— Необхідно частіше провітрювати приміщення й підтримувати в ньому вологість. Має бути не більш як 70 відсотків. Температуру тіла вищу 38,2 градуса слід збивати препаратами на основі парацетамолу й ібупрофену.

Судинозвужувальні краплі можна застосовувати три-п'ять днів. Бажано робити це перед сном. Завдяки краплям малеча легше дихатиме і зможе нормально поспати. Протикашльові засоби слід давати винятково за рекомендацією лікаря. Навіть льодяники.

— Лікар може призначити антигістамінні препарати й сорбенти. Останні допоможуть очистити організм від токсинів вірусу. Якщо дитині протягом п'яти днів не легшає, з'являється бронхіт, отит чи будь-яке інше ускладнення — призначають антибіотик.

Захиститися від ГРЗ і ГРВІ допоможе загартовування. Робити це слід, коли дитина здорова. Починати поступово, розтираючи руки й ноги прохолодним рушником. Потім можна спробувати контрастний душ. Спочатку застосовувати воду кімнатної температури, щодня знижуючи на 1°С і довівши максимум до 28°С.

— Малечі необхідно щодня гуляти на свіжому повітрі. За будь-якої погоди. Нехай навіть ненадовго. Важливі заняття фізкультурою. Вони добре зміцнюють організм. Варто записати дитину в спортивну секцію.

Важливо привчити малят частіше мити руки. У школу їм слід брати серветки чи антисептик.

Також існують альтернативні методи лікування.

Зараз ви читаєте новину «Під час застуди не варто їсти м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути