пʼятниця, 06 липня 2018 14:40

Супрун розповіла, як правильно їсти фрукти й овочі

Супрун розповіла, як правильно їсти фрукти й овочі
Супрун акцентує увагу на тому, що здорова їжа необхідна організму не лише влітку. Фото: youtube.com

Запасатися влітку вітамінами на цілий рік — хибна стратегія. Так, далеко не всі корисні речовини з фруктів і овочів здатні надовго відкладатися в організмі. До того ж надмірне вживання навіть здорової їжі може негативно позначитися на здоров'ї.

Надовго запастися можна вітаміном А. Він тримається в організмі протягом 3-5 місяців. Цінним джерелом цього елементу є оранжеві й червоні овочі, зокрема морква й помідори. Однак користь їхня максимально розкривається лише за умови правильної подачі. Пише Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.

"Для того, щоб корисні речовини із моркви чи помідорів засвоювались, ці овочі слід їсти із жирами, наприклад, з олією", — розповідає в. о. міністра охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали сік, який треба попередньо заморожувати

До продуктів, які надовго не забезпечують вітамінами, належить виноград. Він є джерелом біологічноактивної сполуки, яка корисна для роботи серця, мозку та судин.

"Надмірне поїдання винограду не забезпечить річний запас цієї сполуки. Резвератрол організмові треба отримувати весь рік, а джерело — червоні і сині фрукти", — зауважує Супрун.

Універсальної норми вживання фруктів і овочів немає. Орієнтуватися необхідно на власні відчуття.

"Для того, щоб зрозуміти, чи ви всього з'їли вдосталь, є формула – відчувайте насичення, але не важкість. Крім того, навіть корисним не можна зловживати - виноград при переїданні викликає здуття, а черешня погано впливає на зубну емаль", — пояснює в. о. міністра охорони здоров'я.

Раніше назвали овочі, які корисніше їсти смаженими. Після температурної обробки їх корисні властивості тільки активізуються.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, як правильно їсти фрукти й овочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути