Ексклюзиви
пʼятниця, 03 травня 2019 12:11

Супрун розповіла, чи корисний коричневий цукор

Дослідження останніх десятиліть довели, що споживання цукру призводить до проблем зі здоров'ям. Багато людей намагаються зменшити споживання або й взагалі відмовитися від продукту.

Про популярні й корисні альтернативи цукру розповіла в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Автор: bblife.org
  Вуглеводи перетворюються на глюкозу, яка дає енергію
Вуглеводи перетворюються на глюкозу, яка дає енергію

Щоб підсолодити їжу й напої, часто використують мед, патоку, фруктозу, коричневий цукор, кленовий чи агавовий сироп. Мотивують тим, що вони натуральні, тож корисніі. Та Супрун радить звертати увагу не на тип, а на кількість спожитих вуглеводів. Усі вони перетворюються на глюкозу.

Глюкоза 1 головний енергетичний ресурс, яким обмінюються між собою печінка, мозок і клітини імунної системи. Міститься в картоплі, макаронах, цукрі, меду, фруктозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун заробляє менше від заступників: хто і скільки

Автор: lchf.ru
  Сироп агави містить на 85% більше фруктози, ніж у звичайному цукрі
Сироп агави містить на 85% більше фруктози, ніж у звичайному цукрі

"На користь фруктози часто кажуть, що вона не спричиняє різкого викиду інсуліну. Це правда, тому її вживають люди із діабетом. Але у решти людей надмірне споживання фруктози може спричинити здуття та розвиток діабету".

Фруктозу перетравлює лише печінка. Якщо її забагато, вона перетворюється на жир.

Чи безпечні замінники цукру

Автор: images.lady.mail.ru
  Коричневий цукор не такий корисний, як звикли вважати
Коричневий цукор не такий корисний, як звикли вважати

Агавовий сироп містить 85% фруктози — більше, ніж звичайний цукор. Від нього швидше набирають зайву вагу та починаються проблеми зі здоров'ям.

"Замінити білий цукор часто пропонують коричневим тросниковим. Та він не натуральніший за цукор із буряків із Вінниччини. Просто буряковий цукор кристалічний і білий, а в тростниковому — домішки. Тросниковий цукор здається менш солодким, але ж до чаю його додають, доки не стане солодко, правда?" - каже лікар.

Щодо меду, то він не кращий за інші джерела простих вуглеводів. Хоча мед дає швидкий заряд енергії виснаженій людині.

1. Зменшуйте кількість спожитого цукру

Не додавайте цукор до напоїв, не підсолоджуйте нічим млинці та вівсянку. Додайте трохи ягід чи кілька шматочків банану. Клітковина зменшує глікемічний індекс страви, хоч глікемічне навантаження не змінюється.

2. Замінюйте цукор фруктами

Незважаючи на фруктозу, вони багаті й на вітаміни, антиоксиданти та клітковину. Ще й містять багато води. Їсти фрукти на десерт — хороша ідея. Адже вони містять ще й волокна, які краще насичують організм і допомагають залишатись ситими протягом дня.

Запорукою успішного лікування є вчасне виявлення хвороби. Допоможе в цьому уважне ставлення до здоров'я: як до загального самопочуття, так і до стану окремих частин організму.

Деякі проблеми зі здоров'ям можна виявити за очами.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, чи корисний коричневий цукор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути