Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2019 14:34

Що про стан здоров'я розкажуть очі

Що про стан здоров'я розкажуть очі
Поява довкола райдужної оболонки білого кільця вказує на високий рівень холестерину. ФОТО: kingnail.info

Запорукою успішного лікування є вчасне виявлення хвороби. Допоможе в цьому уважне ставлення до свого здоров'я: як до загального самопочуття, так і до стану окремих частин організму.

Які проблеми зі здоров'ям можна виявити по очах, розповіло видання WomansDay.

1. Сухість в очах. Може вказувати на дефіцит вітаміну А.

2. Безпричинна сльозотеча. Є симптомом закупорення слізного протоку. Така патологія характерна переважно для немовлят, однак може виникати й у дорослих. Заблокований слізний канал перешкоджає природному дренуванню сліз. Як наслідок, очі стають "водянистими" й подразненими. Серед найнебезпечніших причин закупорення слізного каналу — травми, пухлини й інфекційні ураження головного мозку.

4. Почервоніння очних білків. Запалення очей, яке супроводжується появою на білках вираженої сітки кровоносних судин, може свідчити про розвиток в організмі інфекційного захворювання. Зокрема, таким чином проявляються деякі венеричні хвороби.

5. Посмикування ока. Є одним із проявів надмірного стресу.

6. Розмитий зір. Може вказувати на звичайну короткозорість, однак належить і до проявів діабету. Це підтвердило одне з досліджень: вчені виявили, що 73% хворих на діабет мають скарги на розмитість зору.

7. Біле кільце довкола райдужної оболонки. Є ознакою підвищеного рівня холестерину або тригліцеридів. За наявності такого загрожує підвищений ризик появи інсульту або серцевого нападу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діагноз за руками: що нігті розкажуть про стан здоров'я

8. Червоні прожилки в білках очей. Часто виникають за наявності в людини гіпертонії. За такої недуги підвищення тиску спричинює пошкодження судин, через що вони лопаються.

9. Сухість в очах, яка супроводжується почервонінням повік. Належить до проявів алергії.

10. Жовті білки очей. Свідчать про наявність в організмі завеликої кількості речовини під назвою білірубін. Він утворюється внаслідок розпаду червоних клітин крові. Накопичення надлишку білірубіну є ознакою порушення роботи печінки. Серед імовірних причин — гепатит, гепатоз, закупорення жовчного протоку каменем, рак.

Захистити очі від старіння й будь-яких деформацій сітківки, допоможуть "золоті" правила догляду. Дотримання їх дозволить зберегти відмінний зір до глибокої старості.

Зараз ви читаєте новину «Що про стан здоров'я розкажуть очі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути