пʼятниця, 17 серпня 2018 12:43

Супрун пояснила, як шкільна форма впливає на учнів

Супрун пояснила, як шкільна форма впливає на учнів
Уляна Супрун розповіла, як шкільна форма впливає на здоров'я і навчання дітей. Фото: nv.ua

В.о. глави українського МОЗ Уляна Супрун розповіла, як шкільна форма впливає на здоров'я та навчання дітей. Жінка переконана, що однаковий одяг не обов'язковий для учнів.

"Прихильники шкільної форми вважають, що це обов'язковий атрибут у навчальному процесі. Він впливає на продуктивність навчання, оскільки діти мають можливість концентрувати увагу на інформації та не думати про зовнішній вигляд. Через це вони стають більш уважними і старанними. Втім, не завжди однаковий одяг має позитивний ефект на процес навчання дитини. Дослідження не виявили значної різниці в тому, носять учні форму чи ні. Тобто форма жодним чином не впливає на показники успішності та відвідуваності учнів", - пише у Facebook Супрун.

Крім цього, чиновник заявила, що не найкращим чином однаковий одяг впливає і на креативність дітей, їхню свободу самовираження. До того ж, купівля шкільної форми найчастіше є значним фінансовим тягарем для сім'ї, адже якісна шкільна форма аж ніяк не дешева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун дала поради батькам першокласників

"Носити чи не носити форму - вирішує керівництво школи разом із батьками. В Україні запровадження форми регламентується статутом і правилами внутрішнього розпорядку школи. Батьки також можуть брати участь у вирішенні цього питання".

У школі села Тарасівка Жмеринського району, що на Вінниччині, ввели дрес-код для вчителів. Відтепер педагоги носять однакові костюми та сукні. Ідея ввести дрес-код для вчителів особливого спротиву не викликала, хоч з ентузіазмом це сприйняли не всі. Але пізніше й скептики оцінили переваги дрес-коду.

Зараз ви читаєте новину «Супрун пояснила, як шкільна форма впливає на учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути