четвер, 12 липня 2018 05:28

Що треба знати про правильну засмагу на пляжі

Що треба знати про правильну засмагу на пляжі
Шкіра відчуває агресивну дію сонця. Фото gs.fm

Сонячні опіки виникають внаслідок недооцінки згубного сонячного впливу або браку ефективного захисту від палючих променів. Крім опіків, сонце може провокувати утворення зморшок, пігментних плям і навіть раку шкіри.

Британський дерматолог Деніела Гласса розповів Harper's Bazaar про шість міфів про засмагу, в яких важливо розібратися.

Міф 1. У тіні згоріти неможливо. Загальною помилкою багатьох пляжників є віра в те, що вони не можуть згоріти в тіні. Ультрафіолетове випромінювання відбивається від довколишніх поверхонь, будь то вода, пісок або навіть сніг, і згубно впливає на шкіру. Тому сонцезахисні засоби потрібно наносити регулярно, навіть якщо ви лежите в тіні під парасолею.

Міф 2. Сонячні опіки абсолютно нешкідливі. Багато людей впевнені в тому, що якщо вони випадково згоріли, то шкіра відновиться і нічого страшного не станеться. Так, опік під час засмаги не обов'язково спричинить за собою рак шкіри, але підвищить ризик його виникнення. Дослідження, в якому вчені спостерігали за 100 тисячами осіб, показало, що один сонячний опік, отриманий у віці від 15 до 25 років, збільшує ризик розвитку меланоми більш ніж на 50%.

Міф 3. В похмуру погоду згоріти неможливо. Коли на вулиці похмуро, ви можете отримати ще більш сильний сонячний опік, ніж при яскравому сонці. У похмурий день малоймовірно, що ви зрозумієте, наскільки потужні ультрафіолетові промені. У таку погоду люди стають більш розслабленими по відношенню до застосування сонцезахисного крему.

Міф 4. Якщо у вас смаглява шкіра, сонцезахисний крем вам не потрібен. Незалежно від того, темна або світла у вас шкіра, ви завжди ризикуєте отримати сонячний опік.

Міф 5. Якщо ви використовуєте крем з високим SPF, вам не потрібно наносити його часто. Не буває на 100% ефективного сонцезахисного засобу. Навіть ті креми, на етикетках яких вказаний захист протягом цілого дня, не дадуть вам цього захисту. Тому ви повинні переконатися, що застосовуєте крем часто.

Міф 6. Більшість людей впевнені, що страшне захворювання як рак шкіри - це те, що відбувається з кимось іншим, але не з ними. Мислити позитивно - це правильно, але не варто нехтувати рекомендаціями дерматологів і засмагати на сонці, не думаючи про наслідки. Ваша легковажна позиція може вилізти вам боком. Тому користуйтеся сонцезахисним засобом, стежте за часом, проведеним на сонці, і не мрійте про ідеальну бронзову засмагу. В першу чергу, дбайте про здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Шейк зігріла ідеальне тіло на тропічному пляжі

Харчові отруєння, сонячні удари й опіки - це лише неповний перелік того, що може затьмарити наш відпочинок. Бажано не засмагати в період з 12 до 15 години дня. У спеку пийте більше бутильованої води, краще перевірених торгових марок. Їжте ретельно промиті свіжі фрукти-ягоди.

Зараз ви читаєте новину «Що треба знати про правильну засмагу на пляжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути