Вживання на сніданок жирної їжі призводить до появи в мозку серйозних порушень. Вони проявляються в погіршенні пам'яті й мисленнєвих функцій. Такий самий ефект дають сніданки з високим вмістом цукру.
Щоб негативні наслідки проявилися, неправильно снідати достатньо протягом 4-х днів. Це підтвердило дослідження австралійських вчених. Науковці набрали 2 групи добровольців. На сніданок першу годували підсмаженими сандвічами й шоколадно-молочними коктейлями, другу — здоровою їжею. У перший день експерименту ще до сніданку обидві групи пройшли тест на пам'ять і рівень навчальних навичок. Такий самий усі пройшли й в останній день дослідження. Гірші результати були в тих, хто їв на сніданок жирну їжу й продукти з високим вмістом цукру. Пише відоме британське видання Dailymail.
Подібне дослідження проводили й учені з Оксфордського університету. До свого експерименту вони залучили 2 групи людей віком від 19 до 28 років. Першу протягом 5 днів годували сніданками з 70% жиру, 4% вуглеводів та 26% білка. Друга снідала стравами 50% вуглеводів, 24% жирів та 26% білка. Після 5 днів такого харчування вчені провели тести на увагу й пам'ять. Як результат, у першої групи виявили порушення цих функцій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти на сніданок, щоб швидко схуднути
У межах дослідження англійських вчених добровольцям також щодня проводили аналіз крові. Виявилося, що обсяг жирових клітин у кровоносних потоках піддослідних з першої групи на 44% був вищим, ніж у піддослідних з другої.
Раніше розповіли, чим в ідеалі слід замінити пропущений сніданок. Рекомендований продукт дозволяє відновити необхідний рівень цукру в крові й отримати достатньо поживних речовин. Він сприятливо впливає на кров'яний тиск і рівень холестерину, відмінно тамує голод і є безпечним для людей, які прагнуть схуднути. Ідеальною заміною повноцінного сніданку вважається також завдяки наявності великого вмісту корисних жирів, білків, магнію й вітаміну Е.
Коментарі