Ексклюзиви
середа, 24 жовтня 2018 12:39

Що стається з мозком через неправильний сніданок

Що стається з мозком через неправильний сніданок
Сніданки з високим вмістом жиру провокують погіршення пам'яті й концентрації уваги та підвищують ризик появи серцево-судинних захворювань. ФОТО: verywellhealth.com

Вживання на сніданок жирної їжі призводить до появи в мозку серйозних порушень. Вони проявляються в погіршенні пам'яті й мисленнєвих функцій. Такий самий ефект дають сніданки з високим вмістом цукру.

Щоб негативні наслідки проявилися, неправильно снідати достатньо протягом 4-х днів. Це підтвердило дослідження австралійських вчених. Науковці набрали 2 групи добровольців. На сніданок першу годували підсмаженими сандвічами й шоколадно-молочними коктейлями, другу — здоровою їжею. У перший день експерименту ще до сніданку обидві групи пройшли тест на пам'ять і рівень навчальних навичок. Такий самий усі пройшли й в останній день дослідження. Гірші результати були в тих, хто їв на сніданок жирну їжу й продукти з високим вмістом цукру. Пише відоме британське видання Dailymail.

Подібне дослідження проводили й учені з Оксфордського університету. До свого експерименту вони залучили 2 групи людей віком від 19 до 28 років. Першу протягом 5 днів годували сніданками з 70% жиру, 4% вуглеводів та 26% білка. Друга снідала стравами 50% вуглеводів, 24% жирів та 26% білка. Після 5 днів такого харчування вчені провели тести на увагу й пам'ять. Як результат, у першої групи виявили порушення цих функцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти на сніданок, щоб швидко схуднути

У межах дослідження англійських вчених добровольцям також щодня проводили аналіз крові. Виявилося, що обсяг жирових клітин у кровоносних потоках піддослідних з першої групи на 44% був вищим, ніж у піддослідних з другої.

Раніше розповіли, чим в ідеалі слід замінити пропущений сніданок. Рекомендований продукт дозволяє відновити необхідний рівень цукру в крові й отримати достатньо поживних речовин. Він сприятливо впливає на кров'яний тиск і рівень холестерину, відмінно тамує голод і є безпечним для людей, які прагнуть схуднути. Ідеальною заміною повноцінного сніданку вважається також завдяки наявності великого вмісту корисних жирів, білків, магнію й вітаміну Е.

Зараз ви читаєте новину «Що стається з мозком через неправильний сніданок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути