Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2018 15:45

Що про здоров'я розкажуть нігті, шкіра й волосся

Незначні проблеми зі шкірою й очима можуть бути симптомом небезпечних захворювань. Ниркова недостатність, діабет, червона вовчанка — це лише неповний їх перелік.

Просто подивившись на свої очі, волосся, шкіру й нігті, можна вчасно виявити стан, який загрожує не лише здоров'ю, але й життю. Пише видання Hindustantimes.

Очі

Автор: pinterest.at
  Білі кільця навколо райдужної оболонки ока
Білі кільця навколо райдужної оболонки ока

1. Почервоніння очей. Така проблема часто виникає через перевтому й недосипання, однак вказувати може й на розвиток діабету. Якщо причина в останньому, судини в оці будуть "розбухлими" й матимуть насичено червоний колір.

2. Білі кільця навколо райдужної оболонки ока. Це може бути проявом підвищеного рівня холестерину, що загрожує виникненням серцевого нападу й інсульту.

3. Сухість очей. Наявність такої проблеми може вказувати на ревматоїдний артрит, вовчанку й захворювання щитоподібної залози. Якщо сухість очей тривожить постійно й без очевидних на те причин, варто звернутися до лікаря.

4. Сіпання ока. Ця проблема може виникати через перевтому. У такому випадку достатньо трохи відпочити, щоб усе минулося. Однак якщо відпочинок не допомагає, значить, причина неврологічна й потребує лікування.

5. Нічна "сліпота". Якщо за тьмяного освітлення ваш зір значно погіршується, скоріш за все, ви маєте дефіцит вітаміну А. Виправити ситуацію допоможе вживання моркви, капусти й шпинату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали цитрусові, які протистоять захворюванню очей

Волосся

Автор: hindustantimes.com
  Надмірне оволосіння
Надмірне оволосіння

1. Випадіння брів. Причиною цього можуть бути проблеми зі щитоподібною залозою, зокрема з її гормонами.

2. Активний ріст волосся на тілі. Надмірне оволосіння в жінок може свідчити про надлишок у їхньому організмі чоловічих гормонів або про розвиток полікістозу яєчників.

3. Тонке й ламке волосся. За такої проблеми необхідно переглянути свій раціон харчування, адже причина її може критися в нестачі важливих вітамінів і мінералів.

4. Випадіння волосся. Така проблема може виникнути через дефіцит в організмі заліза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 типи популярних дієт, що нищать здоров'я

Шкіра

Автор: doctorshealthpress.com
  Кропивниця
Кропивниця

1. Кропивниця. Спричинити виникнення висипу й свербежу може сильний стрес.

2. Передчасні зморшки. Поява в жінок молодше 50 років глибоких зморшок в області брів може свідчити про розвиток остеопорозу.

3. Потріскані губи. Така проблема може вказувати на дефіцит вітаміну В2 або на грибкову інфекцію.

4. Ламкість нігтів. Причиною такої проблеми може бути нестача в організмі поживних речовин. Виправити все можна налагодивши своє харчування.

5. Розшарування нігтів і зміна їх природнього кольору. Подібні проблеми можуть виникати через захворювання нирок і печінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський назвав 10 ознак серйозних захворювань, про які сигналізують нігті

Раніше розповіли про найпоширенішу хворобу на планеті. Її діагностували у 850 млн людей по всьому світу. Це удвічі більше, ніж хворих на діабет. Серед тих, хто страждає на найпоширенішу хворобу в світі, переважають жінки. Очевидних симптомів ця недуга не викликає — протікає практично непомітно. Однак якщо бути уважним до свого самопочуття, то вчасно виявити її все ж можливо.

Зараз ви читаєте новину «Що про здоров'я розкажуть нігті, шкіра й волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути