понеділок, 15 грудня 2025 00:30

Що корисніше: мигдаль чи волоські горіхи

Що корисніше: мигдаль чи волоські горіхи
Мигдаль чи волоські горіхи: які горіхи і кому їсти треба частіше Фото: pinterest

Волоські горіхи та мигдаль - це поживні перекуси, які містять клітковину, білок та корисні жири.

Хоча обидва варіанти є гарним доповненням до вашого раціону, існують деякі відмінності в харчовій цінності, пише Realsimple.

Харчова цінність мигдалю

Ці горіхи - чудовий вибір, якщо ви хочете додати більше рослинних білків до свого раціону. І порівняно з іншими горіхами, мигдаль славиться своїм вищим вмістом білка, клітковини, вітаміну Е та магнію, каже дієтолог Дон Джексон Блатнер.

Білок і клітковина чудово підходять для посилення відчуття ситості. Мигдаль чудово підходить, якщо вам потрібна закуска, яка наситить вас до наступного прийому їжі.

Більше того, жири, вітаміни та мінерали, що містяться в мигдалі, необхідні для підтримки здоров'я нашого організму, пояснює лікар-остеопат Ніл Х. Патель.

Мигдаль містить вітамін Е (антиоксидант, який продемонстрував певний захист для мозку та печінки), магній (який корисний для регуляції цукру) та кальцій для здоров'я кісток, пояснює Патель.

Харчова цінність волоських горіхів

Єдиний горіх, який є чудовим джерелом рослинних омега-3 жирних кислот, що підтримують здоров'я серця та мозку, каже Блатнер.

Крім того, волоські горіхи також багаті на вітаміни та мінерали, такі як марганець і мідь (корисні для антиоксидантів, колагену та здоров'я кісток), а також магній, калій і фосфор, які можуть допомогти з кров'яним тиском і функцією м'язів/нервів, каже доктор Патель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи можна їсти горіхи під час схуднення: відповідь дієтолога

Мигдаль проти волоських горіхів: що корисніше

Насправді немає однозначної відповіді.

"Горіхи, загалом, є чудовою, багатою на поживні речовини закускою, коли люди голодні, і в довгостроковій перспективі можуть бути дуже корисними для вашого серця та розуму, - каже доктор Патель.

Блатнер рекомендує включити різноманітні горіхи у свій раціон. Але мигдаль найкраще підходить для тих, хто любить перекусити, оскільки в порції ви отримуєте 23 мигдальні горіхи, і він містить більше білка та клітковини, ніж інші горіхи, щоб ви залишалися ситими. Волоські горіхи найкраще підходять для тих, хто хоче збільшити споживання рослинних омега-3 жирних кислот.

Волоські горіхи - справжнє джерело корисних речовин. Але їхня користь залежить від способу споживання. Хтось віддає перевагу хрустким сухим горіхам, а інші замочують їх у воді, щоб покращити засвоєння.

Якщо горіхи залишити у воді на кілька годин або на ніч, рівень танінів і фітинової кислоти знижується, а активуються корисні ферменти. Завдяки цьому вони легше перетравлюються, а організм краще засвоює поживні речовини. Крім того, текстура стає м'якшою і ніжнішою.

Зараз ви читаєте новину «Що корисніше: мигдаль чи волоські горіхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути