неділя, 12 вересня 2021 11:24

Школяра паралізувало після укусу кліща – деталі

Школяра паралізувало після укусу кліща – деталі
Кліщі найчастіше кусають людину у місця, де шкіра найтонша. Пік їхньої активності - кінець весни і літо. ФОТО: https://pixabay.com

У Чорноморську на Одещині 12-річний Дмитро Лещенко після укусу кліща потрапив в реанімацію обласної лікарні.

Дитина у важкому стані, написала у фейсбуку місцева мешканка Ганна Гуменна. Жінка виклала у мережу документ із діагнозом "гострий менінгоенцефаліт", який підтверджує важ-кий стан школяра.

"Діма знаходиться у тяжкому стані. Дитину вкусив кліщ. Зараз знімають набряк мозку. Хлопчика паралізувало. Лікарі говорять, що лікування буде важким і довгим", - написала Гуменна.

Дмитро Лещенко навчається у сьомому класі Олександрівської школи Чорноморську. Позаторік у нього померла мати, додала Гуменна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чавити заборонено - що робити, якщо вкусив кліщ

Щороку майже 20 тис. українців звертаються до лікарень зі скаргами на укуси кліщів. Їх в Україні кілька видів. Найнебезпечніший – лісовий кліщ. Переносить збудники небезпечних інфекцій – енцефаліту та хвороби Лайма. Остання може проявлятися не відразу, а за два-три тижні. У людини з'являється почервоніння на тілі, може підніматися температура, виникати нудота, головний біль. При найтяжчому перебігу хвороба вражає мозок.

Кліщі зазвичай кусають у місцях, де шкіра найбільш тонка. Пік їхньої активності – кінець весни та літо, кажуть спеціалісти.

Зараз ви читаєте новину «Школяра паралізувало після укусу кліща – деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути