
Часник вважають чудовим антивірусним засобом, особливо в сезон застуд.
Але треба розуміти, що цей пряний овоч може нашкодити, пише ukr.media.
Скільки можна їсти часнику в день
Денна норма часнику — 1-2 зубчики. Він активно стимулює травну систему, тому не рекомендується за хронічних захворювань ШКТ, таких як виразка шлунка, хронічний панкреатит, гастрит.
Часник може нашкодити і цілком здоровій людині, особливо якщо їсти його натщесерце.
Часник здатний викликати печію, здуття живота і діарею. Речовини в його складі сильно розріджують кров. Тому перед операціями його вживати не можна, як і людям із поганим згортанням крові.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Часник почистите за секунди: трюк з мікрохвильовкою
Усі корисні властивості часнику проявляються під час вживання його в сирому вигляді.
У жодному разі не можна закапувати сік часнику в ніс у разі нежитю, робити часникові примочки. Сік часнику досить їдкий і при нанесенні на шкіру або слизові оболонки може спричинити опік.
Скинути зайві кілограми завжди непросто. Індійська кухня пропонує безліч корисних для здоров'я інгредієнтів, деякі з яких можуть допомогти спалювати жир.
Часник допомагає залишатися у формі та спалювати калорії. Крім того, він може зменшити почуття голоду і надовго забезпечити ситість, що запобігає переїданню.
Коментарі