вівторок, 21 березня 2017 05:28

Українська система охорони здоров'я не може нікого лікувати

Українська система охорони здоров'я не може нікого лікувати

Система охорони здоров'я в Україні не може нікого лікувати, адже соціально-економічна ситуація змінилася, а медицина залишилась старою.

Система охорони здоров'я раніше була побудована на інших економічних умовах. Про це повідомив міністр соціальної поліції Андрій Рева на телеканалі "112 Україна".

"Я вам скажу, що мало що змінилося з тих часів до сьогоднішнього дня. За великим рахунком, і система медицини, яка у нас була, вона була побудована в інших економічних умовах, для інших соціальних умов і з зовсім іншими фінансовими можливостями щодо її утримання. Коли ситуація соціально-економічна змінилася, а система залишилася тією ж, ми отримали систему медицини, яка не може нікого лікувати", – сказав Рева.

Важкохворим українцям не вистачає на лікування понад 14 млрд грн, попри збільшення бюджету на 2017 рік. Мають купувати ліки власним коштом. Ситуація зміниться, коли в охороні здоров'я завершиться реформування і "гроші ходитимуть за пацієнтами". Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповідає виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я 54-річна Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Українська система охорони здоров'я не може нікого лікувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути