
Отримати більше користі можна не лише від свіжих фруктів та ягід.
Сушені фрукти містять необхідні поживні речовини, що робить їх гідним доповненням раціону, пише Martha Stewart.
Дієтологи розповіли, які сухофрукти найкраще вживати в їжу.
Сушена полуниця
Можливо, це не перший сухофрукт, про який ви подумали, але сушена полуниця багата антиоксидантами і вітаміном С.
"Антиоксиданти і вітамін С важливі для нашої імунної системи", - пояснює дієтологиня Ніколь Роуч.
Чорнослив
"Чорнослив, або сушені сливи, - це поживна сила", - каже дієтологиня Олівія Матісен-Холломан.
У них більше антиоксидантів, ніж у чорниці, ожині та малині, тому вони відмінно захищають здорові клітини.
Чорнослив також підтримує роботу кишківника і здоров'я кісток завдяки клітковині та вітаміну К, відповідно.
Фініки
Фініки варті того, щоб додати їх до раціону. Для початку, за словами Роуча, в них багато антиоксидантів і клітковини. Це корисно для загального здоров'я, оскільки антиоксиданти захищають клітини, а клітковина підтримує роботу кишечника. Фініки також мають протизапальні властивості, що робить їх корисними для зниження ризику низки захворювань.
Родзинки
Родзинки, або сушений виноград, - ще один із найкращих сухофруктів для вживання.
"Родзинки мають напрочуд багатий поживний склад", - ділиться Матісен-Холломан.
У них багато клітковини, яка благотворно впливає на роботу травної системи, здоров'я серця і ризик розвитку діабету. Родзинки також містять антиоксиданти і найважливіші мінерали, включно із залізом і магнієм.
Курага
"Абрикоси - ще одна суперзірка у світі сухофруктів, - зазначає Матісен-Холломан.
Курага багата на корисну для кишківника клітковину й антиоксиданти, що борються з хворобами, зокрема на бета-каротин, додає вона. Крім того, бета-каротин перетворюється в організмі на вітамін А, який підтримує здоровий зір та імунну функцію.
Сушений манго
Якщо ви хочете насолодитися солодким смаком манго в міжсезоння, спробуйте сушений манго, каже Роуч. У ньому особливо багато вітаміну С, який важливий для імунної функції, додає вона. Крім того, сушений манго - джерело клітковини, яка підтримує травлення і здоров'я кишечника.
Сухофрукти вважаються корисним та смачним перекусом, але перед вживанням їх потрібно правильно мити.
Багато хто їх швидко споліскує під проточною водою і не знають, що на поверхні сухофруктів можуть залишатися консерванти, пил та мікроорганізми.
Є прості правила очищення, про які знають одиниці.
Коментарі