пʼятниця, 18 листопада 2016 12:04

Сигарети вбивають покоління людей

Сигарети вбивають покоління людей

Тютюнопаління за десять років забрало життя п'яти мільйонів людей. Такі висновки Всесвітньої охорони здоров'я. Усі ці люди отримали хвороби, що спричиняє вплив нікотину на організм - рак, інфаркти, легеневі недуги.

Пише pulsmedycyny.pl.

"Ризик настання першого інфаркту зростає пропорційно з кількістю випалених сигарет. Хто викурює 20 сигарет на добу і більше, в чотири рази частіше потерпають від інфаркту. Ті, хто викурює дві пачки, це близько 40 штук, у вісім разів частіше мають інфаркт. Курять 5 сигарет на день - мають ризик крововиливу в мозок на рівні 50%", - каже кардіолог Пьотр Янковський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від надміру алкоголю отримали рак до мільйона людей

Тиск повертається до норми після викуреної цигарки тільки через 20 хвилин. Натомість, якщо перестати курити, через три місяці значно покращується фізичний стан людини, а через рік після того, як людина перестала курити, ризик ішемічної хвороби серця знижується вдвічі.

"Залежна людина намагається позбутися негативного самопочуття, і в її розумінні найкращим порятунком є викурити ще одну сигарету. Цей механізм ще називається компульсивним налаштуванням емоцій", - говорить клінічний психолог з кафедри психіатрії в Кракові Катерина Ольшевська.

Зараз ви читаєте новину «Сигарети вбивають покоління людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути