неділя, 27 травня 2018 16:18

Схуднення без дієт: 3 дієві поради дієтолога

Схуднення без дієт: 3 дієві поради дієтолога
Схуднення без дієт: 3 дієві поради дієтолога Фото: expres.ua

Щоб залишатися в хорошій формі, не обов'язково сидіти на суворих дієтах. Можна просто правильно харчуватися і не набирати вагу. Про ці секрети розповіла дієтолог Людмила Запашна.

Так передає LeMonade.

Їсти все-таки потрібно

Боротьба з вагою - доля тих, хто любить експериментувати з голодними дієтами і кидатися з крайності в крайність. Насправді, важливо "привчити" свій організм до регулярності: сніданок, обід, вечеря, перекуси, і обов'язково пити просту воду в перервах.

"Важливо, щоб у вашому раціоні переважали корисні продукти: каші, м'ясо, риба, овочі. Обходитися без масла і майонезу. Якщо основу вашого раціону складають страви здорові і корисні, то нічого страшного не станеться, якщо ви з'їсте шматочок торта або булочку, чи дозволите собі келих вина", - розповіла Запашна.

Налаштуйте режим дня

Також важливо налаштувати режим дня таким чином, щоб залишався час на відпочинок та сон.

"Багато моїх пацієнтів скаржилися, що починають гладшати, хоча "нічого не їли і весь час працювали". Ось в цьому-то і проблема! Будь-які "перекоси" - це стрес для організму і цілком логічно, що він "захищається". Якщо ви працюєте в ненормований графіку - саме час його переглянути", - зазначила Людмила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона на черешню: кому шкідливо їсти цю ягоду

Будьте активними!

Навіть якщо людина не може обійтися без калорійної їжі, щоб бути стрункою потрібно вести активний спосіб життя.

"Я завжди наполягаю: спорт - обов'язкова складова життя здорової людини. Це не означає, що потрібно виснажувати себе тренуваннями, але щоденна розминка або зарядка має бути присутня. Також для відпочинку вибрати їзду на велосипеді чи конях, плавання в басейні. Так що підрезюмую: треба їсти, спати і рухатися", - підсумувала дієтолог.

Не існує спадкової схильності до ожиріння. Причина тут у бажанні ситного обіду, з'їдаючи за один прийом їжі перше, друге, випічку, солодке, компот та інше. Зменшення кількості спожитої їжі не вирішує проблеми ожиріння, адже організм починає накопичувати жирову тканину, щоб вберегти організм.

"Ожиріння – це захворювання, і воно вимагає лікування. Але без бажання пацієнта позбутися зайвих кілограмів, досягти успіху неможливо, – зазначила Наталя Харченко, доктор медичних наук.

Зараз ви читаєте новину «Схуднення без дієт: 3 дієві поради дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути