понеділок, 25 жовтня 2021 14:05

Реабілітації після Covid-19 потребують усі: наслідки хвороби складніші, ніж здається

Нині близько 2,3 млн українців перехворіли на коронавірус. Більшість із них гостро відчули постковідний синдром.

Навіть після негативного результату тесту на коронавірус такі пацієнти тривалий час не можуть повернутися до звичного ритму життя. Їх мучать слабкість, проблеми з серцем, біль у суглобах. Стає важче дихати, їсти та рухатися. А навіть легка робота не на жарт втомлює.

  Відновлення потребують усі люди, які перехворіли на коронавірус
Відновлення потребують усі люди, які перехворіли на коронавірус

"Відновлення потребують усі люди, які перехворіли на коронавірус, не дивлячись легка форма або важка, - каже Андрій Нечай, головний лікар медцентру "Меднеан", що спеціалізується на лікуванні хвороб опорно-рухової системи, суглобів, а також пропонує різні програми реабілітацій. - Вірус ламає імунну систему і з кожним місяцем можуть з'являтися серйозні наслідки, адже від недуги страждають легені, серцево-судинна, нервова системи, система травлення, а також особливо опорно-руховий апарат людини".

Відновити нормальне функціонування організму самостійно вдома неможливо. Необхідна допомога лікарів. Фахівці "Меднеану" в таких випадках проводять комплексне обстеження, після назначають необхідне лікування та реабілітаційні заходи. Від результатів огляду також залежить термін реабілітації. Процес може затягнутися до кількох місяців.

Пацієнтам "Меднеану" з постковідним синдромом пропонують пройти:

• фізіотерапію;
• бальнеологію;
• мануальну терапію;
• поєднання ударно-хвильової терапії з кріотерапією;
• активну та пасивну кінезотерапію;
• механотерапію;
• дихальну гімнастику.

  Відновлення потребують усі люди, які перехворіли на коронавірус
Відновлення потребують усі люди, які перехворіли на коронавірус

"В період пандемії наші постійні пацієнти з певними проблемам, наприклад, грижею, остеохондрозом, почали жалітися на суглоби, бо не можуть без болю пройти сходинками, їм важко дихати та переносить будь-яку їжу. А навіть незначне хвилювання призводить до збільшення чи пониження артеріального тиску. Тоді ми зрозуміли, що маємо надавати таким людям комплексну допомогу. При цьому для кожного план реабілітації створюється індивідуально. Для молодих людей, які після ковіду страждають лише від головного болю, задишки, ломоти в кістках та м'язах, достатньо менш складного курсу оздоровлення. Чудово підійдуть фізіотерапія чи бальнеологія. А от старші люди, які мають уражені легені, хребет та інші супутні хвороби, потребують більшої уваги лікарів. Ми не можемо боротися з постковідним синдромом, нехтуючи рештою недуг", - сказав Нечай.

Окремою перевагою медцентру є послуга лазерної терапії MLS, що надає великі можливості для реабілітації опорно-рухового апарату. Це інноваційна технологія, яка направлена на високу терапевтичну ефективність і швидкий результат. MLS включає одночасне застосування двох режимів лазерного випромінювання - імпульсного і постійного, що забезпечує одночасний протизапальний і знеболюючий вплив. За допомогою неї можна лікувати больовий синдром будь-якої локалізації, запальні та дегенеративні захворювання суглобів, травми з набряком тканин і больовим синдромом, захворювання хребта, запалення нервових корінців і периферичних нервів.

  Відновлення потребують усі люди, які перехворіли на коронавірус
Відновлення потребують усі люди, які перехворіли на коронавірус

Приємним бонусом для пацієнтів "Меднеану" є мобільний додаток центру, який дозволяє зменшити плату за будь-яке обстеження та лікування. Він надає постійну знижку на медичні послуги - 20% і полегшує процес оплати. Програму можна легко завантажити у смартфон та авторизуватися, пройшовши реєстрацію. Вона достатньо проста в користуванні як для молоді, так і для літніх людей.

Кожен користувач може запросити у додаток друзів та родичів, використовуючи реферальне посилання. Від залучення нових користувачі отримуватиме бонуси. Таким чином клієнти "Меднеану" можуть не лише завжди мати під рукою онлайн-історії оглядів, а й суттєво економити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зекономити на лікуванні: нюанси, про які має знати кожен пацієнт

Медичний центр "Меднеан" запрацював у 2008 році у Чернівцях. За 13 років його пацієнтами стали понад 40 тис. людей, а сам заклад прославився на всю Україну, адже є лідером серед приватних медичних центрів країни.

"Меднеан" спеціалізується на лікуванні захворювань хребта і суглобів, реабілітації опорно-рухового апарату, спортивній реабілітації та реабілітації військових. Усі процедури виконують кваліфіковані фахівці на сучасному обладнанні при цьому не використовують ніякі медичні препарати.

ПП Медичний центр "Меднеан". Ліцензія видана МОЗ України на провадження господарської діяльності з медичної практики. Номер та серія ліцензії АГ №603581 від 20 січня 2012 року

 

Зараз ви читаєте новину «Реабілітації після Covid-19 потребують усі: наслідки хвороби складніші, ніж здається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути