середа, 31 серпня 2016 12:15

Рак шкіри розвивається з родимки після відвідування сауни

Рак шкіри розвивається з родимки після відвідування сауни
Фото: http://lechim-rak.com/

Рак шкіри — це найпоширеніший вид хвороби в усьому світі. В Європі він буває частіше. Адже світла шкіра беззахисніша перед ультрафіолетом. Шкіра захищає органи від випромінювання та токсинів, беручи на себе весь удар. Тому й не дивно, що так часто діагностують рак шкіри. Його можна уникнути, якщо весь час слідкувати за своїм тілом. Рак з'являється не за день-два. Він поступово розходиться по тілі з родимки чи плями.

Захворіти ним може людина будь-якого віку. Та найбільш уважні повинні бути люди після 55 років. Рак може розвинутися з нешкідливої родимки.

"Раку шкіри є кілька видів. Базаліома — неагресивний. Він рідко дає метастази. В основному захворювання стає хронічне, може кілька років жити на тілі, — каже Алевтина Володимирець, столичний дерматолог. - Його часто називають раком голови, точніше обличчя. З'являється біля носа чи очей. Плями, що кровоточать час від часу, якщо зірвати суху шкіру".

Меланома — агресивна пухлина, що швидко росте. Вона дає метастази на всі органи. Усе починається зі свербіння й росту родимки. Має розмір понад 7 міліметрів із рваними краями. Що родимка сіріша, то глибше рак проник у шкіру. Щоб точно визначити, роблять УЗД.

"Люди часто самі роблять з родимок рак. Жінки у спеку труть по них шлейкою бюстгальтера. Чоловіки розпарюють у саунах і б'ють жорсткими віниками. Із родимок поступово виникають рани".

Необхідно перевірятися в дерматолога, якщо на тілі є кілька десятків родимок і їх стає дедалі більше. Тоді підвищується ризик раку шкіри. Найбільш беззахисні перед меланомою ті, хто засмагають на відкритому сонці чи в солярії.

Багато хто не вміє вибирати засіб від сонця. Білявки та люди з веснянками, мають користуватися кремом із позначкою SPF-30–50. Хто має русяве чи каштанове волосся купують SPF-15. Смагляві люди з темними очима не бояться ­сонця, тому підійде захист SPF 8–10.

Читайте також: Продукти, які допомагають та заважають засмагати

Рак успішно лікують, якщо його вчасно виявити.

Найчастіше пухлину вирізають. Роблять це на 2 сантиметри від її краю. На обличчі рак виводять рідким азотом або лазером. Пошкоджені клітини шкіри заморожують чи випалюють. Так лікувати можна лише на початкових стадіях.

Зараз ви читаєте новину «Рак шкіри розвивається з родимки після відвідування сауни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути