пʼятниця, 16 лютого 2018 05:28

Психологи пояснили, чому раптово хочеться їсти

Психологи пояснили, чому раптово хочеться їсти
Фото qulady.ru

Кількість людей, які систематично мають проблеми із харчуванням, зростає із кожним роком. Проблему переїдання лікарі пояснили із психологічної точки зору. Постійний стрес, велика кількість інформації і побутові проблеми викликають в організму захисні реакції, тому виникає раптове бажання щось з'їсти, хоча це не відчуття голоду.

"Стрес викликає жагу харчуватись, бо організм хоче захистити себе. Дієти і постування викликають втому, тому часто буває, що після здорового харчування людина починає якнайбільше харчуватись і набирає зайву вагу", - пояснила Мел Уеллс, тренера з психології здоров'я і харчування.

Раптове бажання їсти виникає через втому.

"Бажання їсти виникає в голові, а не сповіщає про справжній голод. Якщо ви стримаєтесь і почекаєте 10-15 хвилин, то ця жага пройде. Реальний голод приходить поступового кілька годин і не виглядає терміновий, не викликає паніку. Їжа в психологічному сенсі стала ознакою спокою і комфорту, тому мозок вмикає захисну реакцію. Варто зупинити роботу, вимкнути телефон, відійти від оргтехніки, глибоко вдихнути, прогулятись чи зробити медитацію, послухати спокійну музику. Коли організм демонструє, що має стрес, бажано зробити перерву і відпочити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка важила 16 кг - шокуючі фото.

Пиво корисний при діабеті, підвищеному тиску та при боротьбі із зайвою вагою. Цю дію чинить речовина ксантогумол, що міститься у хмелі. Про це розповіли біологи з Університету штату Орегон в США.

Зараз ви читаєте новину «Психологи пояснили, чому раптово хочеться їсти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути