
З віком кістки стають менш міцними, а наявність генетичної схильності та незбалансованого харчування може посилити цей процес і призвести до підвищеної ламкості.
Про це розповідає "ТСН".
Що варто їсти для зміцнення кісток
Щоб знизити ризик розвитку остеопорозу, важливо отримувати достатню кількість вітаміну D - він сприяє засвоєнню кальцію та його накопиченню в кістковій тканині. З віком потреба в цих речовинах зростає.
Кальцій - основний мінерал, що забезпечує щільність і міцність кісток. Фахівці радять споживати щодня 1000-1200 мг кальцію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 інгредієнтів проти старіння, які дійсно працюють - перевірено наукою
У раціоні повинні регулярно бути овочі та фрукти. Вони мають низьку калорійність, але багаті на клітковину, вітаміни, мінерали та фітохімічні речовини, які підтримують здоров'я й зменшують ризик хвороб. Рекомендується щодня вживати не менше ніж 300 г овочів і 200-300 г фруктів чи ягід.
Не менш важливий для кісток і білок, оскільки він входить до складу кісткової тканини. У раціоні мають бути джерела як рослинного білка (горіхи, квасоля), так і тваринного - нежирне м'ясо, птиця без шкіри, риба та молочні продукти з низьким вмістом жиру. Оптимальна частка білка - 25-35% добового раціону.
Середземноморська дієта має високий вміст поживних речовин, які сприяють здоров'ю кісток.
Багато з основоположних продуктів дієти містять кальцій, вітамін D і калій, які підтримують здоров'я кісток. Молочні продукти, особливо кисломолочні, також є важливим кісткоутворювальним компонентом дієти.
Коментарі