пʼятниця, 25 листопада 2016 13:48

При нетриманні сечі у жінок тренують м'язи Кегеля

При нетриманні сечі у жінок тренують м'язи Кегеля
Фото: vse-pro-detey.ru

Жінки більш вразливі до реакції організму на стрес у вигляді нетримання сечі. Причиною цього може бути нестача естрогенів, вагітність, пологи, надмірні фізичні навантаження, хвороби неврології.

Про причини хвороби розповідає urodaizdrowie.pl

Жінки мають нетримання сечі, коли переживають стресові ситуації, підносять важкі предмети, під час ходьби, навіть під час сильного сміху. На початку прояви можуть бути незначні - просто з невеликою вологістю білизни. Проте ігнорування проблеми може призвести до гірших наслідків, тому навіть невеликі прояви є приводом звернутися до лікаря.

Хвороба може проявлятися у жінок у період менопаузи. Бо в період клімаксу відбувається зменшення естрогенів. У молодих жінок такі прояви з'являються після оперативного втручання по гінекології.

Щоб позбутися недуги медики радять змінювати спосіб життя та тренувати м'язи тазового дня, які ще звуть м'язами Кегеля. Вони качаються, коли ми робимо скручування лежачи та стоячи з широким розміщенням ніг. Іншими словами - вправи на нижній прес за спеціальною методикою, яку розробив лікар Арнольд Кегель. Якщо їх повторювати щодня впродовж місяців, дію хвороби можна зменшити. Також існує метод електростимуляції, яка висилає імпульси до м'язів Кегеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спортивне харчування підбирають за результатами медогляду

Ліками нетримання сечі зупиняють за допомогою альфаадреноміметичних засобів, однак вони не вважаються надто ефективними. Крім того засоби викликають головний біль, проблеми зі сном. Також існують хірургічні методи, під час яких стабілізують положення з'єднань сечовивідних каналів.

Зараз ви читаєте новину «При нетриманні сечі у жінок тренують м'язи Кегеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути