четвер, 06 грудня 2018 13:53

Знадобилося 7 операцій, щоб роз'єднати сіамських близнюків

Автор: dailymail.co.uk
  Ремі й Джесі Пітр були з’єднані в області верхньої частини живота.
Ремі й Джесі Пітр були з’єднані в області верхньої частини живота.

7-місячні сіамські близнюки Джесі й Ремі Пітр із американського штату Флорида народилися з одним на 2 шлунком. Також мали зрощені кишківник і печінку. Щоб роз'єднати дівчаток, лікарям знадобилось провести 7 операцій. Перша з них відбулася на 10 день після народження малят.

Що народяться близнята зі спареними органами, батьки Джесі й Ремі дізналися на 8 тижні вагітності. Кошти на операції парі вдалося назбирати завдяки благодійному фонду. Окрім того, тато дівчаток працював на 3 роботах. Потрібна сума становила $55 тис., пише відоме британське видання Dailymail.

Народилися близнята обличчям до обличчя. Ніжки й ручки їхні були переплетеними. Усі 7 місяців свого життя малята провели в лікарні. Батьки при цьому мали можливість лише навідуватися до них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жити двом в одному тілі: неймовірна історія сіамських близнюків

Ремі виписали на декілька тижнів раніше за сестру. Джесі мала проблеми з диханням, тому пробула в лікарні довше. Наразі обох дівчаток забрали додому. Наступного року їм мають провести ще одну операцію. Вона необхідна для того, щоб лікарі змогли остаточно закрити стінки черевної порожнини.

Автор: dailymail.co.uk
  Ремі й Джесі разом із татом.
Ремі й Джесі разом із татом.

Народження сіамських близнюків трапляється в 1 випадку з 200 тисяч. 70% таких дітей — дівчатка. Приблизно 75% з'єднані в області грудної клітини або верхньої частини живота. Більшість є мертвонародженими.

Зараз ви читаєте новину «Знадобилося 7 операцій, щоб роз'єднати сіамських близнюків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути