
Лохина містить один з найвищих рівнів антиоксидантів серед всіх фруктів та овочів.
Її відносять до продуктів, які при вживанні у великій кількості, сприяють уповільненню процесів старіння тіла та мозку, пише nv.
Вживання лохини запобігає хворобам серця. Антоціанідини, що містяться у складі лохини, можуть підтримувати серцево-судинну систему. Вони сприяють здоровому стану кровоносних судин. Зменшують їх артеріальну жорсткість, що пов'язана зі старінням.
Лохина регулює рівень цукру в крові. Ягода має низький вміст цукру. Хороше джерело клітковини та низький глікемічний індекс (ГІ). Такий симбіоз, разом із високим вмістом флавоноїдів, може допомогти покращити чутливість до інсуліну. Це дуже важливо при контролі рівня цукру в крові.
Лохина важлива для здоров'я очей
Регулярне вживання лохини сприяє покращенню зору та захисту від вікової дегенерації жовтої плями. Завдяки ягоді, покращується кровотік та надходження кисню до очей. Зменшується ймовірність катаракти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фісташки і не тільки: які продукти уповільнять старіння тіла
Лохина полегшує шлунково-кишкові проблеми. Традиційна медицина припускає, що завдяки своїм протизапальним властивостям, лохина корисна тим, хто страждає від захворювань шлунково-кишкового тракту та інфекцій сечовивідних шляхів.
Які протипоказання має лохина
Саліцилати у складі лохини можуть викликати алергічну реакцію зі шкірним висипом та набряками.
Ягоди лохини містять вітаміни А, С, РР, макро- та мікроелементи, каротин, пектини, залізо і марганець.
Лохина має лікувальні властивості. Її сік уповільнює старіння, покращує обмін речовин, зміцнює імунітет, тонізує організм, виводить шлаки. Ягоди зміцнюють кістки, знижують рівень холестерину в крові та артеріальний тиск. їсти її рекомендують діабетикам. Вона покращує обмін речовин у тканинах та підсилює дію цукрознижувальних препаратів.
Коментарі