Ексклюзиви
четвер, 07 вересня 2023 01:03

Фісташки і не тільки: які продукти уповільнять старіння тіла

Фісташки і не тільки: які продукти уповільнять старіння тіла
Полуниця містить багато вітаміну С, який може захистити від вікового зниження когнітивних функцій Фото: pexels

Після 40 років в організмі чоловіка та жінки відбувається багато змін.

Але якщо регулярно споживати деякі види продуктів, цей процес можна суттєво уповільнити, пишет womanlife.

Які продукти збережуть молодість якнайдовше:

Фісташки

Фісташки мають антиоксидантні властивості. Вчені Корнельського університетом довели, що всього жменя цих продуктів може позитивно вплинути на старіння клітин та тривалість життя людей з переддіабетом.

Лосось та інша жирна риба

Лосось — відмінне джерело нежирного білка, поживної речовини. Вона важлива для підтримки м'язової маси. У будь-якій жирній рибі (лосось, палтус, сардини, оселедець) міститься омега-3, яка дозволяє знизити ризик серцевих захворювань. Стосовно цього провели один експеримент. Люди у віці від 40 до 50 років, в крові яких еритроцити містили більш високі рівні омега-3, мали кращі когнітивні функції та загальну структуру мозку.

Журавлина

Це відмінне джерело вітаміну C. Журавлина багата на рослинні сполуки, які можуть допомогти уповільнити процес старіння. Особливо, коли йдеться про когнітивні функції. Щоденне вживання однієї маленької чашки журавлини протягом трьох місяців може покращити роботу пам'яті та нервової системи.

Помідори

Вони містять антиоксидант лікопін. Він бореться з вільними радикалами, що виникають при старінні. Даний елемент являє собою рослинну сполуку, що є у кавуні та рожевому грейпфруті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провокують появу сивини: яка їжа впливає на колір волосся

Виявлено, що високе споживання лікопіну допоможе покращити здоров'я серцево-судинної системи, а також знизити рівень холестерину, ризик серцевих захворювань, інсульту і навіть ризику раку простати у чоловіків.

Темно-зелена листова зелень

Листова зелень, така як капуста і шпинат, багата на вітаміни Е і К. Вони запобігають втраті пам'яті і допоможуть уповільнити старіння мозку. Одна порція листової зелені на день корелює з меншим віковим зниженням когнітивних функцій.

Полуниця

Ця ягода – джерело вітаміну С та рослинних сполук. Достатнє споживання вітаміну С може захистити вас від вікового зниження когнітивних функцій.

Щоб зберегти молодість шкіри надовго, доведеться відмовитись від цукру. Від нього шкіра старіє швидше. Кому це не під силу, то зведіть до мінімуму кількість солодощів у раціоні.

Помітні ефекти старіння шкіри через цукор з'являються у жінок близько 35 років.

Зараз ви читаєте новину «Фісташки і не тільки: які продукти уповільнять старіння тіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути