— Лохина — універсальна ягода. Її їдять свіжою, заморожують, сушать, готують варення, джеми, желе, муси, — каже дієтологиня 33-річна Ольга Тарановська з Одеси. — Славиться корисними властивостями.
Ягоди лохини містять вітаміни А, С, РР, макро- та мікроелементи, каротин, пектини, залізо і марганець.
— Лохина має лікувальні властивості. Її сік уповільнює старіння, покращує обмін речовин, зміцнює імунітет, тонізує організм, виводить шлаки. Ягоди зміцнюють кістки, знижують рівень холестерину в крові та артеріальний тиск.
Рекомендує їсти лохину діабетикам, бо вона покращує обмін речовин у тканинах та підсилює дію цукрознижувальних препаратів.
— Але ягода має і протипоказання. Її краще не вживати вагітним та людям із хворобами серцево-судинної системи, що пов'язані з ризиком тромбоутворення.
"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"
Коментарі