середа, 12 вересня 2018 15:58

Після стресу в школі дитина почала обливатися кривавим потом

Автор: thesun.co.uk
  Потові залози 11-річної дівчинки раптово почали виділяти кров.
Потові залози 11-річної дівчинки раптово почали виділяти кров.
Обличчя 11-річної дівчинки з В'єтнаму раптово почало кровоточити. Спровокував такий стан дитини сильний стрес, викликаний напруженою підготовкою до шкільних іспитів.

Кривавий піт проступає на обличчі дівчинки по 3-4 рази на день. Плаче дитина теж кров'ю. Спершу лікарі припускали, що причиною появи таких симптомів є шкірна інфекція. Дівчинку безуспішно лікували антибіотиками. Згодом зупинилися на іншому діагнозі — захворюванні під назвою гематогідроз. Пише відоме британське видання TheSun.

Гематогідроз — рідкісна хвороба, яка зустрічається 1 раз на 10 млн.

"Для нього характерне просочування крові через шкіру. Кровотеча пов'язана з розривом дуже дрібних кровоносних судин шкіри. Причини розвитку цієї хвороби невідомі. Сприятливими для її появи факторами можуть послужити підвищений судинний тиск, запалення судин шкіри, порушення кровотечі, менструація та підвищений артеріальний тиск. Спровокувати хворобу здатен також страх і сильний стрес", — розповів директор в'єтнамського шпиталю Ву Туан Ань.

Конкретної схеми лікування цього захворювання не існує.

"Ми використовуватимемо вітамін С, антидепресанти й препарати для регуляції тиску. Але немає жодних гарантій, що це спрацює".

Гематогідроз не загрожує здоров'ю людини. Він викликає лише психологічний дискомфорт. Дослідження підтвердили, що у хворих немає відхилень ні в показниках крові, ні в стані потових залоз. Видимих пошкоджень шкіри за цієї хвороби теж не виникає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неповнолітні дідусі: брати страждають на одну з найрідкісніших хвороб у світі

Раніше розповіли, що настій звіробою зупиняє кровотечу. Підходить для обмивання опіків, ран, виразок. Окрім того, ця рослина має протизапальну, жовчогінну та знеболювальну дію. Використовують звіробій переважно для лікування кишково-шлункового тракту. При гастриті, жовчо- та сечокам'яній хворобі, холециститах.
Зараз ви читаєте новину «Після стресу в школі дитина почала обливатися кривавим потом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути