Ексклюзиви
середа, 11 липня 2018 12:38

Пігулки не допомагають в профілактиці інфаркту - лікарі

Пігулки не допомагають в профілактиці інфаркту - лікарі
Втаміни не здатні врятувати від серцевого нападу

Вітаміни не рятують від серцевого нападу. Це встановили вчені з Університету штату Алабама в Бірмінгемі, США.

Науковці проаналізували 18 попередніх досліджень та дані 2000 тисяч людей, зібрані за 12 років. Їхні висновки - вітаміни ніяк не впливають на роботу серця, пише Daily Mail.

"Люди вживають вітаміни та вірять в їхню користь. Водночас вони палять та їдять шкідливу їжу. В цьому найбільша небезпека,"- каже автор дослідження, доктор наук Джосейкок Кім.

Вчені намагаються спростувати міф про користь вітамінних комплексів. Пігулки не здатні запобігати серцевим нападам, інсультам та іншим смертельним серцево-судинним хворобам, кажуть вони.

"Довести це людям важко," - каже доктор Кім. "Вони переконані, що пігулки здатні нейтралізувати вплив шкідливих звичок на організм."

"Виробники вітамінів сьогодні процвітають. За прогнозами, їхній бізнес зростатиме і до 2024 року приноситиме його власникам 278 мільярдів доларів", - нарікає Кім.

Крім того, вітаміни потрапляють на ринок швидше за інші медикаменти. Вони не потребують затвердження Управління з продовольства та медикаментів США.

"Сподіваюсь, що наше дослідження знизить популярність вітамінів та добавок. Натомість люди зрозуміють, що врятувати від серцево-судинних хвороб їх можуть лише перевірені методи: вживання фруктів і овочів, фізичні вправи та відмова від паління", - каже доктор Кім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали, скільки вітамінів організм може запасти наперед

Вчені закликають людей звертатись до лікарів. Вони зможуть підібрати індивідуальний план перевірених методів профілактики серцево-судинних хвороб.

"Дотримуйтесь збалансованої дієти, якщо хочете мати здорове серце та прожити довге здорове життя. Іншого виходу немає. Досягти балансу корисних речовин можна лише самостійно коригуючи свій раціон. Пігулки не зроблять це за вас", - закликає вчений.

Запасатися влітку вітамінами на цілий рік — хибна стратегія. Так, далеко не всі корисні речовини з фруктів і овочів здатні надовго відкладатися в організмі. До того ж надмірне вживання навіть здорової їжі може негативно позначитися на здоров'ї. Про це розповіла Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Пігулки не допомагають в профілактиці інфаркту - лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути