пʼятниця, 10 серпня 2018 05:28

Під алкоголем розвивається креативне мислення - вчені

Під алкоголем розвивається креативне мислення - вчені
Легке сп'яніння допомагає мислити більш креативно, вважають науковці. Фото: ProReklamu.com

Алкоголь допомагає вирішувати креативні завдання. Причиною стає зниження самоконтролю і здатність швидко перескакувати з думки на думку.

До такого висновку експериментальним шляхом дійшли науковці з Університету Місісіпі, пише портал "Harvard Business Review".

Група піддослідних складалась з 20 чоловіків віком 21-30 років. Вони споживали горілку з соком журавлини, поки не досягнули стану сп'яніння у 0,8 проміле. Після цього мали пов'язати віддалені асоціації. Наприклад, у відповідь "банкнота" треба було поєднати слова "скласти", "долар", "сховати". Тим, хто перебував під дією алкоголю, тест дався краще та швидше, ніж групі тверезих чоловіків.

"Деякі знамениті письменники, художники і композитори стверджують, що спиртне допомагає їм творити. Ми хотіли перевірити, чи правда це. Якщо є необхідність в несподіваних підходах і креативних рішеннях, кілька келихів вина або коктейль з мартіні за ланчем не зашкодять", - розповів дослідник Ендрю Ярош.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали алкогольний напій, який найкраще допомагає схуднути

Проте застеріг від великої кількості алкоголю. Якщо алкотестер показує більше, ніж 0,8 проміле, креативне мислення вже не працюватиме ефективно.

Щоб розвинути креативність, науковці радять частіше виходити із "зони комфорту", бути допитливим, замальовувати власні ідеї на папері. Також - побільше спілкуватися з людьми, які з Вами "на одній хвилі".

Зараз ви читаєте новину «Під алкоголем розвивається креативне мислення - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути