середа, 05 квітня 2017 12:51

Пеніцилін викликає розлади роботи мозку дітей

Пеніцилін викликає розлади роботи мозку дітей
Пеніцилін вбиває мозок. Фото: Ева

Не варто лікувати інфекційні захворювання дітей пеніциліном, бо будуть мати прояви агресії у майбутньому. У цьому переконані дослідники з наукової установи McMaster University в Онтаріо. Пише dailymail.

Антибіотик на хімічному рівні може впливати на роботу мозку та кишково-шлункового тракту. Шкідливу дію виявили під час спостереженням за мишами, яким давали пеніцилін. Вчені переконані, що негативний вплив речовини на людину та гризунів подібний. Та додають - у Північній Америці більшість дітей вживають пеніцилін до того, як їм виповниться рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники дитячого здоров'я вимагають заборони калорійних солодощів

У іншому дослідженні вчених з Harvard Medical School зазначають, що вживання антибіотиків може призводити до галюцинацій та психічних розладів.

Команда канадських фахівців університету Монреаля і лікарняного дослідного центру університету Сент-Жюстін визначила мозкові маркери схильності до психозів.

Підстави для його розвитку закладаються ще в ранньому віці. Якщо дитина перенесла емоційне потрясіння, то з часом гормональні сплески негативного характеру можуть позначитися на нервовій системі і спричинити проблеми в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Пеніцилін викликає розлади роботи мозку дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути