четвер, 30 березня 2017 08:14

Вчені з'ясували, як розпізнати схильність до психозу

Вчені з'ясували, як розпізнати схильність до психозу
Дослідники знайшли ранні ознаки схильності до психозу Фото - dni24

Команда канадських фахівців університету Монреаля і лікарняного дослідного центру університету Сент-Жюстін визначила мозкові маркери схильності до психозів.

Підстави для його розвитку закладаються ще в ранньому віці. Якщо дитина перенесла емоційне потрясіння, то з часом гормональні сплески негативного характеру можуть позначитися на нервовій системі і спричинити проблеми в майбутньому.

В рамках дослідження команда професора Патриції Конрод спостерігала за тисячами європейських підлітків віком 14 до 16 років. Вимірювали мозкову активність під час виконання різних пізнавальних завдань для оцінки реакції на нагороду, інгібіторного контролю й обробки емоційного та неемоційного контенту. Підлітки також заповнювали опитувальники.

Спочатку вчені вибрали групу 14-річних, у яких періодично спотерігалися стани, подібні до психотичних. Аналіз показав, що їх мозок надавав надмірну значимість неемоційним сигналами. Потім, використавши алгоритм машинного навчання, фахівці перевірили, чи дозволять ці функціональні характеристики передбачити виникнення таких симптомів у групі 16-річних підлітків. Про це повідомляє dni24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найбільший у світі слід динозавра

6% 16-річних повідомили про слухові чи зорові галюцинації. Більшість цих випадків були спрогнозовані системою та додатковими факторами, на зразок раннього початку вживання марихуани. Автори сподіваються, що дослідження допоможе в розробці нових інтервенційних стратегій для групи ризику.

Найбільший сексуальний темперамент мають люди з 1 групою крові. Вони дуже експресивні і люблять експерименти в інтимних стосунках.

Зараз ви читаєте новину «Вчені з'ясували, як розпізнати схильність до психозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути