середа, 14 березня 2018 05:28

Паління призводить до психічних розладів і божевілля

Паління призводить до психічних розладів і божевілля
Психологи виявили негативний вплив цигарок на розум. Фото depo.ua

Фінські вчені довели прямий зв'язок між курінням та впливом шкідливих речовин на нервову систему.

"Всього 10 сигарет в день можуть спровокувати розвиток тяжких психічних розладів. У групу ризику потрапили люди, які почали палити ще в юності, адже систематичне і тривале куріння не тільки позначається на стані органів травлення та серцево-судинної системи, але і провокує незворотні зміни в головному мозку і нервовій системі", - повідомив Йоуко Мієттунен, професор із Академією наук Фінляндії.

Ризик також підвищується, якщо куріння починається у віці до 13 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава із автоматів провокує рак.

Протягом декількох десятків років учені спостерігали за шістьма тисячами людей, що проходили регулярний медичний огляд. В рамках дослідження респонденти не тільки розкривали деталі харчування і способу життя, але й ділилися з вченими та медиками відомостями про наявність чи відсутність шкідливих звичок, проблем зі сном або нервових зривах.

За даними вчених, збої в роботі нервової системи, викликані регулярним отруєнням організму, можуть переходити в тимчасові неконтрольовані "відключення" - психічні зриви, результатом яких можуть стати важкі захворювання, такі як біполярний розлад, шизофренія і деменція.

Якщо в людини виникають проблеми і біль при ковтанні, це може бути симптомами дуже серйозних хвороб. В горлі поєднується стравохід і трахеї, які ведуть в легені. Практично половина літніх людей мають із цим проблеми. Лікарі зазначають, що ця загроза особливо стає актуальною при виникненні проблем із мисленням і розвитком слабоумства. 50% таких хворих можуть померти протягом півроку.

Зараз ви читаєте новину «Паління призводить до психічних розладів і божевілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути