понеділок, 16 травня 2016 12:00

Ознаки, які допоможуть розгледіти в людини психічні відхилення

Ознаки, які допоможуть розгледіти в людини психічні відхилення
Фото: www.fakulteti.mk

Людей з психічними відхиленнями буває важко вирізнити з-поміж інших людей. Не всі психопати маніяки, злочинці або вбивці. Схильність до насильства при психопатії можлива, але не обов'язкова. У психопата може бути високий культурний рівень і певні сімейні цінності.

Визначити психопата не так вже й важко, особливо це важливо при пошуку няні для дитини або при виборі людини для подружнього життя.

Якщо дитина виросла в умовах жорстокого виховання, у неї можуть розвинутися психопатичні риси характеру. Такі діти не впевнені в собі, особливо чутливі до психотравмуючих ситуацій, у них занижена самооцінка. Також в подальшому не рідко вони бояться, вкрай не впевнені в собі, схильні до нав'язливих ідей і люблять мудрувати, з насолодою жуючи інтелектуальну жуйку.

Більш небезпечні збудливі психопати. Вони вкрай вимогливі до оточуючих людей, часто страждають нападами люті, можуть нанести в гніві жорстокі побої і навіть не зупинитися перед вбивством. Особливо жорстокі епілептоїдні психопати.

Паранояльні і істеричні психопати не такі небезпечні для оточуючих, але жити або працювати разом неможливо. Люди з психопатією конфліктні, будь-якими методами люблять демонструвати свою перевагу, вони мають підвищену самооцінку і переконувати їх марно.

Шизоїдні психопати не відчувають емоційний біль іншої людини, але самі дуже вразливі. Можуть безцеремонно вторгатися в чуже життя, діючи за якимось своїм, малозрозумілим для здорової людини, планом.

Психічно здорові люди відчувають перед психопатами інстинктивний страх, відчувають загрозу. Якщо у людини є ознаки психопатії, її краще обходити стороною.

Ознаки психопатії:

Психопати постійно маніпулюють чужими емоціями для отримання власної вигоди.

Психопати розуміють чужий біль, але самі нічого не відчувають.

Психопатам властива нерозбірливість в сексуальних зв'язках, вони легко йдуть на зраду, не відчуваючи при цьому ніяких докорів сумління.

Також властива психопатам і патологічна брехня.

Читайте також: Яка має бути доза алкоголю, щоб добре себе почувати?

Найчастіше психопати імпульсивні, безвідповідальні, ведуть паразитичний спосіб життя.

Психопати не здатні на глибокі почуття. Вони не можуть любити в повному розумінні цього слова.

Зараз ви читаєте новину «Ознаки, які допоможуть розгледіти в людини психічні відхилення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути