понеділок, 27 вересня 2021 11:43

Новий метод лікування травм суглобів і м'язів вражає простотою

Новий метод лікування травм суглобів і м'язів вражає простотою
Тейпи клеять від болю у спині і для постави.Фото: life.pravda.com.ua

Після носіння тейпів хворі називають лікаря чарівником. Насправді все просто, якщо знати, як ліпити цей пластир. Він збільшує амплітуду руху суглоба, не сковує його. Це новий метод лікування травм суглобів і м'язів еластичними стрічками.

Про це розповів Gazeta.ua Сергій Куций, столичний ортопед-травматолог.

"Стрічка тонка й еластична. За кілька хвилин людина її вже не відчуває. Ці пластирі можна носити під одягом, із ними митися. Тейпи мають бавовняну основу, тому під ними шкіра дихає. Дозволяють відмовитися від знеболювальних і прикладання льоду. Але допомогти може тільки оригінальний пластир. Такий має розтягуватися вздовж. Якщо подається і в ширину — це підробка", - пояснив лікар.

Підтримуючи шкіру в місці накладення, тейп відновлює мікроциркуляцію. Спадає набряк, тканини розправляються і зменшується подразнення больових рецепторів.

Тейпи підтримують м'язи та сухожилля. Беруть на себе частину навантаження, знижуючи м'язовий тонус і спазми. Зменшують напругу і цим покращують кровообіг і лімфотік.

Тейп масажує шкіру і прилеглі до неї тканини, сприяє швидкому загоєнню травми. Стимулює обмін речовин на клітинному рівні. Ці пластирі полегшують біль без ліків або хірургічного втручання.

Найчастіше тейпи призначають при недугах опорно-рухового апарату та при травмах. Їх рекомендують спортсменам, людям із ­б­олем у спині, шиї, суглобах та після операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З чим не можна їсти хліб

Фіксують правильне положення стопи при плоскостопості, шиї — при кривошиї та постави — для профілактики ­сколіозу.

Еластичні пластирі часто застосовують під час занять у спортзалі. Вони захищають від крепатури. Проте їх не можна клеїти, коли є ушкодження на шкірі. А також людям із тромбозом вен чи хворобами нирок і серця.

Експерименти показали, що шпинат створює в кишківнику протипухлинну активність та сприяє біорізноманіттю мікробіоти. Особливо важливо додати цей продукт в раціон людям, які мають спадкову схильністю до раку кишківника.

Спадкова форма раку товстої кишки становить приблизно 10 – 15% випадків, переважна більшість обумовлено впливом харчових канцерогенів і навколишнім середовищем. З попередніх досліджень вчені знали, що споживання зелених овочів і клітковини знижує ризики раку товстої кишки приблизно наполовину.

Зараз ви читаєте новину «Новий метод лікування травм суглобів і м'язів вражає простотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути