Апельсиновий сік зміцнює кістки і захищає від переломів.
Про це повідомляє Мaximum.
Вчені з Англії провели дослідження з 10 000 добровольців. Виявилося, що апельсиновий сік зміцнює кісткову систему. Кожні чверть склянки напою (50 мл) знижують ризик перелому кісток на 5%. Як наслідок, один стакан соку з апельсин зменшує ймовірність перелому на 20%, а дві склянки – вже на 40%. При цьому важливо, щоб добове вживання вітаміну С для дорослих було не менше 40 мг.
"Випиваючи щодня по дві склянки апельсинового соку, людина зможе знизити ризик переломом вдвічі", - уточнюють дослідники.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які заборонено класти в пластикові контейнери
Такий ефект соку фахівці пов'язують з великою кількістю в ньому вітаміну С. Під його впливом клітини кісткової тканини стають більш активними і міцними. Медики відзначили, що щоденна присутність вітаміну С в раціоні харчування дуже важлива, адже наше тіло не має здатність накопичувати цей вітамін.
Банани, брокколі і сочевиця — продукти, які мають антидепресивний ефект. Вживаючи їх, люди уникають стресу і завжди мають гарний настрій.
Чилі, кайенский перець, гіркий червоний перець і паприка - класичні приправи мексиканської та індійської кухонь. Тамтешні жителі знаходяться у верхніх рядках порівняльної таблиці за рівнем щастя. Незважаючи на те, що обидві країни досить бідні і слабо розвинені економічно. Гостра їжа підвищує багато обмінних процесів в організмі, сприяє травленню, поліпшує кровопостачання, в тому числі і головного мозку.
Коментарі