вівторок, 30 квітня 2019 14:20

Назвали протизапальні ягоди, які лікують простатит

Назвали протизапальні ягоди, які лікують простатит
Без лікування простатиту чоловік може стати безплідним Фото: medcentr-diana-spb.ru

Прохолодна весна є найкращою порою для простатиту. Чоловіки переходять на легкий одяг та менше слідкують за тим де сідають. Холодні місця в поєднанні зі зниженням імунітету відразу викликають запалення тканин передміхурової залози, і виникає простатит. Пусковим механізмом також можуть бути інфекції, паління, нерегулярне статеве життя.

Про це розповідає Аліна Міщенко, столичний терапевт.

"У групі ризику — чоловіки, що ведуть безладне статеве життя. Також представники сидячих професій — водії громадського транспорту, далекобійники та програмісти. Зло­вживання гострою їжею також може спровокувати запальні процеси в передміхуровій залозі. Якщо не лікувати, чоловік може стати безплідним. Адже запалення простати впливає на склад секрету передміхурової залози, - розповідає лікар. - Якщо не лікувати, чоловік може стати безплідним. Адже запалення простати впливає на склад секрету передміхурової залози".

При простатиті виникає біль внизу живота і у промежині. Порушується сечовипускання та виникають проблеми з ерекцією.

Що потрібно робити для покращення стану:

Необхідно відмовитися від гострих, солоних, копчених, жирних продуктів.

Шкідлива їжа, що викликає бродіння в кишечнику — наваристі бульйони та газованих напоїв.

Також шкідливі цукор, ковбаса й соління. Ці продукти подразнюють простату і затримують рідину в організмі. Від цього підсилюється набряк і погіршується кровопостачання.

Корисно їсти гарбуз, буряк, моркву, абрикоси, які багаті на антиоксиданти. Вони зменшують запальний процес.

Смородина, обліпиха, журавлина та цитрусові підвищують клітинний імунітет. Ці ягоди мають протизапальну та сечогінну дію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дешево поповнити запаси вітамінів в організмі навесні

При простатиті показані препарати, що зменшують запалення і набряк у залозі. Під час терапії потрібні також біологічні добавки. Вони є додатковим комплексом, який допомагає підтримувати чоловіче здоров'я.

Сидяча робота вбиває не тільки спину, а й решту організму. Офісним працівникам не можна різко приступати до фізичних вправ. Після тягання заліза виникає геморой. Особливо це стосується 30-річних. Або людей із запаленням шлунка і дванадцятипалої кишки, жовчнокам'яною хворобою чи хронічним панкреатитом.

Добре діє на перистальтику буряк, гарбуз, яблуко. А гостра, солона, копчена їжа й алкоголь подразнюють стінки шлунково-кишкового тракту.

Зараз ви читаєте новину «Назвали протизапальні ягоди, які лікують простатит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути