Ексклюзиви
четвер, 27 вересня 2018 18:39

Назвали простий продукт, який попереджує розвиток серцевих захворювань

Назвали простий продукт, який попереджує розвиток серцевих захворювань
Регулярне вживання волоських горіхів іде на користь не тільки серцю, але й кісткам, жовчному міхуру та імунній системі. Фото: well-beingsecrets.com

Волоські горіхи корисні для здоров'я серця й судин. Вживання цих плодів допомагає знизити рівень холестерину, запобігти появі серцевого нападу й інфаркту міокарда. Для цього в день достатньо з'їдати всього 40-50 грамів.

Нещодавнє дослідження показало, що вживання ядер волоських горіхів не менше 4-х разів на тиждень знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 37%. Усе завдяки високому вмісту в цих плодах корисних жирів і мінералів, пише медичний ресурс MedicalNewsToday.

Волоські горіхи є цінним джерелом кальцію, заліза, марганцю, магнію, міді, фосфору й вітаміну В6. Також вони містять велику кількість омега-3 жирних кислот, які вважаються незамінними для здоров'я. Багатими є й на білки та клітковину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які містять життєво важливий вітамін

Окрім позитивної дії на серцево-судинну систему, волоські горіхи ідуть на користь кісткам. Зокрема, сприяють їх зміцненню й суттєво зменшують ризик появи остеопорозу. Важливо вживати ці плоди й для здоров'я жовчного міхура. За словами вчених, тоді проблем з цим органом не буде.

Високий вміст омега-3 жирних кислот робить волоські горіхи особливо корисними й для імунітету: ці речовини допомагають організму боротися із запаленням та захищають клітини від пошкодження.

Раніше назвали головні ознаки серцевого нападу. Їх важливо знати, щоб мати можливість запобігти розвитку інфаркту міокарда. У випадку виникнення симптомів серцевого нападу, слід негайно припинити фізичне навантаження й заспокоїтися. Через 2-3 хв. стан має нормалізуватися. Проте цього може виявитися недостатньо, тому важливо одразу зателефонувати своєму лікарю: за необхідності спеціаліст призначить нітрогліцерин. Якщо ж ситуація вийде з-під контролю, необхідно терміново викликати швидку допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Назвали простий продукт, який попереджує розвиток серцевих захворювань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути