Омега-3 жирні кислоти є незамінним видом жиру. Вони надзвичайно корисні для здоров'я, допомагають боротися із запаленням і запобігти розвитку хронічних хвороб.
Джерелом омега-3 жирних кислот є деякі овочі, насіння, бобові культури, горіхи, риба й морепродукти, пише медичний ресурс MedicalNewsToday.
Продукти з високим вмістом цих речовин:
1. Морські водорості. Йдеться не лише про їстівні зелені сорти, але й про незамінний інгредієнт суші — водорості норі.
2. Насіння льону. Містить також багато білка, клітковини, магнію й марганцю.
3. Насіння чіа. Окрім омега-3 жирних кислот, є відмінним джерелом клітковини й білка.
4. Волоські горіхи. У своєму складі мають також велику кількість йоду, заліза, кальцію, магнію, калію, фосфору, вітамінів групи В, А, РР, Н, Е, С.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли правду про користь молочних продуктів
5. Конопляне насіння. Окрім омега-3 жирних кислот, забезпечує організм великою кількістю білка, магнію, цинку й заліза. Є надзвичайно корисним для серця, шкіри й травлення.
6. Соєва олія. Також є джерелом магнію, калію, фолієвої кислоти, вітамінів В2 і К.
7. Лосось. Окрім омега-3 жирних кислот, має високий вміст білків, магнію, калію, селену й вітамінів групи В.
8. Скумбрія. У великій кількості містить також вітамін В-12 і селен.
9. Сардини. Мають у своєму складі не лише омега-3 жирні кислоти, але й селен, вітаміни D і В-12.
10. Сібас. Окрім омега-3 жирних кислот, багатий на білки й селен.
11. Форель. Також забезпечує організм великою кількістю білка, калію й вітаміну D.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали овоч, який знижує холестерин
12. Устриці. Містять усі види омега-3 жирних кислот. Ще є джерелом цинку й вітаміну В-12.
13. Креветки. Багаті також на білок і калій.
14. Квасоля. Окрім омега-3 жирних кислот, містить велику кількість калію, фосфору, фолієвої кислоти, кальцію, магнію й інших елементів.
Раніше назвали продукт, який врятує від авітамінозу й допоможе підтримувати здоров'я. Ним виявилася халва — джерело магнію, калію, натрію, фосфору, кальцію, міді, а також вітамінів Е, В1, В2 й В3.
Коментарі