
Те, що ми їмо щодня, може впливати на роботу вашого мозку.
У цьому переконаний дієтолог з Гарвардського університету Ума Найду, пише CNBC.
"Те, що їсть людина, впливає на функцію її мозку, зокрема на здатність запобігати хворобі Альцгеймера. Є певні продукти, як-от насіння соняшнику і цільнозернові продукти, які приносять велику користь", - каже лікар.
Є один продукт, який є ключем до здорового мозку. Це - зелені листові овочі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо кожного дня з'їдати по пачці соняшникового насіння
Деякі із зелених листових овочів, які ви можете додавати в раціон:
капуста
шпинат
салати
швейцарський мангольд
бок чой
зелень гірчиці.
Причини, з яких дієта, багата листовою зеленню, корисна для вашого мозку:
Багаті вітамінами групи B. Згідно з дослідженням Медичної школи Університету штату Вейн, такі стани, як депресія і деменція, часто пов'язані з дефіцитом вітаміну B.
Зелено-листові овочі є джерелом вітаміну B9, розповіла Найду. Цей вітамін, також відомий як фолат, є "ключовим вітаміном для підтримання здоров'я мозку і нервової системи, оптимальної функції нейромедіаторів і збалансованого психологічного здоров'я", - сказала вона.
Багаті поживними речовинами. Зелені листові овочі поліпшують роботу мозку, включно з фолієвою кислотою, лютеїном і бета-каротином.
Лютеїн пов'язаний з поліпшенням функцій і структури мозку у літніх людей. А вживання добавок з бета-каротином може поліпшити "вербальну і когнітивну пам'ять".
Багаті на клітковину. Дослідження показало, що збільшення споживання харчових волокон пов'язане з меншим ризиком розвитку депресії. Найду зазначила, що листова зелень просто багата на клітковину.
Додавання в раціон фісташок - відмінний спосіб підтримати і захистити здоров'я травної системи. Дотримання дієти з високим вмістом поживних речовин, таких як фісташки, може допомогти підтримати здоров'я мозку та когнітивні функції.
Фісташки багаті флавоноїдними антиоксидантами, такими як антоціани і флавони, які допомагають захиститися від зниження когнітивних функцій, зменшуючи пошкодження клітин і зменшуючи запалення в мозку.
Коментарі