Ексклюзиви
понеділок, 17 лютого 2020 17:51

Назвали ефективні проти коронавірусу препарати

Назвали ефективні проти коронавірусу препарати
Назвали три противірусні препарати, які виявили стійкий ефект в боротьбі рпоти коронавірусу Covid-19. Фото: radiotrek.rv.ua

У клінічних випробуваннях проти коронавірусу Covid-19 застосували декілька противірусних препаратів, деякі з них показали досить хорошу клінічну ефективність.

Про випробування противірусних ліків повідомили на китайському урядовому порталі China.org.cn.

Як заявив на пресконференції щодо нового вірусу директор Китайського національного центру розвитку біотехнологій при Міністерстві науки і технологій Китаю Чжан Сіньмін, дослідники відсканували понад 70 тис. лікарських засобів або сполук за допомогою комп'ютерного моделювання та тестів на активність ферментів in vitro. У результаті відібрали 5 тис. потенційно ефективних.

Потім їх тестували на клітинному рівні на поширену коронавірусну інфекцію, і для подальших експериментів обрали близько 100 препаратів. Це допомогло відібрати остаточні ліки для клінічних випробувань.

Зокрема, китайські дослідники зосередилися на кількох діючих препаратах, включаючи хлорохінфосфат, фавіпіравір і ремдезівір.

Експерименти in vitro показали, що хлорохінфосфат, широковідомий антималярійний препарат, може ефективно пригнічувати нову коронавірусну інфекцію. Він також демонструє імуномодулюючу активність. Окрім того, широко поширюється у всьому організмі після прийому пігулок.

Зараз він проходить клінічні випробування у понад 10 лікарнях Пекіна та Гуандуна, в яких його приймають понад 100 пацієнтів. Незабаром розпочнуться клінічні випробування цього препарату в центральній провінції Хунань, Китай. Попередні клінічні результати показують, що хлорохінфосфат досить ефективний у лікуванні нової коронавірусної пневмонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вигляд має коронавірус під мікроскопом

Фавіпіравір, препарат проти грипу, який продається на закордонних ринках, був досліджений під час клінічного випробування в Шеньчжені, провінція Гуандун, на півдні Китаю, за участі 70 пацієнтів. Початковий результат показує, що препарат має відносно очевидну ефективність і низькі побічні реакції.

2014-го фавіпіравір (авіган) ефективно застосовували при поширенні пандемічного грипу в Японії.

Препарат ремдезівір розроблений проти інфекції Ебола. Він показав досить хорошу противірусну активність щодо нового коронавірусу на клітинному рівні, свідчать результати досліджень.

Інститут медицини при Академії медичних наук Китаю дав дозвіл на проведення клінічного випробування препарату в понад 10 лікарнях Уханя - центрі епідемії в центральній провінції Хубеї.

Також певний позитивний ефект дослідники отримали від введення важкохворим пацієнтам плазми крові тих, хто одужав. Вона містить велику кількість захисних антитіл і, припускають, може прискорити одужання. Поки що загалом 11 важких пацієнтів із декількох лікарень Уханя отримали таку реконвалесцентну плазмову терапію, при цьому всі їхні клінічні показники покращилися за відсутності явних побічних реакцій.

Науковці у Китаї заявили, що почали тестувати вакцини проти вірусу Covid-19 на тваринах. Директор біологічного центру комітету з охорони здоров'я Китаю Чжан Сіньмінь заявив, що науковці створили комп'ютерну модель, яка допомогла відібрати з 70 тис. препаратів 100 для їхнього подальшого вивчення.

Тим часом, 16 лютого на території материкового Китаю зареєстрували 105 смертей від Covid-19, а також 2048 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Цього дня 1425 пацієнтів відпустили з лікарень після одужання, а кількість випадків важких захворювань зменшилася на 628. Про це йдеться на сайті Національної комісії з охорони здоров'я Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ефективні проти коронавірусу препарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути