Ексклюзиви
вівторок, 19 червня 2018 19:30

На скільки кілограмів схуднути, щоб не травмувати організм

На скільки кілограмів схуднути, щоб не травмувати організм
Різка втрата ваги користі організму не приносить. ФОТО: http://www.medguidance.com

Людям, які прагнуть швидко позбутись зайвої ваги, боятися варто не лише "ефекту повернення втрачених кіло". Потужного удару стрімке схуднення може завдати здоров'ю. Пише МОЗ України.

Бажання якомога швидше зробити свої форми близькими до ідеалу часто обертається тим, що людина набуває собі масу набагато серйозніших проблем. Ті, хто скидає вагу занадто швидкими темпами, ризикують неприємним "бонусом" отримати серцево-судинні захворювання, жовчнокам'яну хворобу, гормональний дисбаланс, збій менструального циклу, зменшення м'язової маси, а також багато інших порушень і патологій, серед яких навіть цироз печінки.

"Безпечним для здоров´я вважається позбуття 500-800г, максимально 1 кг за тиждень. Не варто намагатись схуднути на 10-20 кг за короткий термін", — застерігає гастроентеролог-дієтолог Наталія Динник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схуднення без дієт: 3 дієві поради дієтолога

Як розповідає лікар, нині офіційно підтверджено, що втрата 10% маси тіла за 3-місячний період загрожує розвитком нутрітивної недостатності — небезпечного стану, за якого організм потерпає від нестачі поживних речовин та енергії. За такої ситуації людина вже не може обійтися без медичної допомоги.

Раніше було названо 5 найпоширеніших помилок, які заважають схуднути. Не знаючи про них, можна довго мучити себе дієтами, але в кращому випадку так нічого й не домогтися, у гіршому — отримати проблеми зі здоров'ям.

Зараз ви читаєте новину «На скільки кілограмів схуднути, щоб не травмувати організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути