пʼятниця, 14 вересня 2018 19:30

"Можна робити будь-де": Супрун розповіла про медитацію

"Можна робити будь-де": Супрун розповіла про медитацію
Уляна Супрун пояснила, як правильно медитувати. Фото: Facebook

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла про медитацію.

"Під кінець робочого тижня нерви можуть потроху "здавати", а очікування відпочинку ставати нестерпним. Для того, щоб не тримати емоції в собі, краще заспокоюватись та концентрувати увагу, багато людей практикують медитацію", - пише вона у Facebook.

Супрун підкреслила, що медитація - це не обов'язково сидіння в позі лотоса. Це загальний термін, що позначає здатність зосереджувати увагу, незалежно від навколишніх подразників. Людина може медитувати будь-де та в будь-якому положенні.

"Незалежно від того, який тип фокусування, ви обираєте, медитація активізує лобну частку мозку, яка бере участь у концентрації, плануванні, зосередженні уваги та інших виконавчих функціях. Дослідження вказують, що медитація може покращити всі ці когнітивні функції", - сказала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це великий крок у неправильному напрямі" - Супрун про самогубство

Практика медитування здатна позитивно впливати на гіпокамп - ділянку мозку, що відіграє важливу роль у роботі пам'яті. У людей, які медитували хоча б 30 хвилин на день протягом восьми тижнів, збільшився обсяг сірої речовини в гіпокампі, що покращує його функцію.

Супрун вважає, що інколи таке перезавантаження корисно робити під час роботи.

"І не обов'язково воно має бути тривалим. Навіть коротка медитація, протягом 5-10 хвилин, покращує когнітивні функції - повертає концентрацію уваги, допомагає краще зосередитись та покращує пам'ять. Якщо відчуваєте надмірне напруження чи стрес на роботі - спробуйте відволіктись та кілька хвилин помедитувати. Це може стати хорошою зарядкою для вашого мозку та тіла", - порадила вона.

Пам'ять тренують спеціальні додатки та програми. Науковці довели, що такі ігри допомагають стимулювати лише ті навички, які потрібні для виконання завдань під час гри.

Зараз ви читаєте новину «"Можна робити будь-де": Супрун розповіла про медитацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути