Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2018 14:38

Як правильно тренувати пам'ять: 4 дієві поради

Як правильно тренувати пам'ять: 4 дієві поради
Пам'ять тренує освоєння нового інструменту Фото: smartum.com.ua

Пам'ять тренують спеціальні додатки та програми. Науковці довели, що такі ігри допомагають стимулювати лише ті навички, які потрібні для виконання завдань під час гри.

Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Для дослідження 12 тисяч учасників поділили на три групи людей. Перші дві тренувались з допомогою додатків для мозку, а третя – шукала та аналізувала інформацію в мережі. Через 6 тижнів, представники перших двох груп досягли кращих результатів при виконанні запропонованих вправле у них не було жодного прогресу у порівнянні з контрольною (третьою) групою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили 5 найбільш небезпечних дієт

Для ефективного тренування мозку корисно:

Вийти з зони комфорту

Виконання одноманітних задач не сприяє покращенню роботи мозку. Кращий варіант – обрати новий незвичний вид діяльності. Підійде вивчення іноземної мови чи освоєння музичного інструменту.

Побільше подорожувати

Освоєння нової місцевості активує мозок. Дозволяє повністю переключитись та виконати незвичні завдання в новій місцевості. Схожу вправу можна робити і вдома, наприклад, кожного разу змінювати шлях на роботу чи навмання гуляти вулицями.

Спілкуватися

Постійне спілкування допомагає концентрувати увагу та стимулювати пам'ять. Спілкування із різними людьми допомагає зміцнити нейронні мережі сповільнює їх ослаблення в процесі старіння.

Грати в шахи

"Це прості та звичні нам речі, втім ми часто забуваємо, яку користь вони приносять. А щоб ускладнити завдання – спробуйте, наприклад, почитати нову книгу іноземною мовою, а потім обговорити її з друзями. Пам'ятайте, наш мозок потребує тренування так само, як і наше тіло. І чим старше ми стаємо, тим важливіше слідкувати за базовими правилами здорового способу життя. Збалансоване харчування, фізична активність та повноцінний сон допоможуть тримати мозок і тіло в тонусі", - підкреслила Уляна Супрун.

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала поради, які допоможуть налагодити повноцінний сон.

Після літнього відпочинку буває важко не тільки увійти в робочий ритм, але і повернутися до повноцінного сну. Не чекайте, поки вас "вимкне" від втоми. Є кращі шляхи, які допоможуть налагодити повноцінний сон. Він буде давати вам енергію зробити набагато більше справ , ніж годинник непродуктивною безсоння.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно тренувати пам'ять: 4 дієві поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути